U bent hier:
De gezichten achter JAZO | Bart Brugman
Terug naar overzicht

De gezichten achter JAZO | Bart Brugman

‘Ik bleef JAZO en de collega’s enorm missen’

Hij was er even tussenuit, maar nu is onze teamleider staal en plaat weer terug op zijn ‘oude’ nest. Een mooi moment om Bart Brugman het hemd van het lijf te vragen.

Wanneer we de 31-jarige Bart spreken is hij druk in de weer. De komst van de nieuwe productiehal, het aansturen van het team én het opleiden van jong talent vergen veel van zijn tijd. Maar, zo vertelt Bart, is dit wat hij het liefste doet: “Ik heb mijn hele leven al interesse in techniek en alles daarom heen. Gek genoeg heb ik dat niet van huis uit mee gekregen. Ik deed de opleiding laboratoriumtechniek, maar dat beviel niet. Ik ben deze sector ingerold door het vakantiewerk dat ik deed. Bij diezelfde werkgever ben ik uiteindelijk 12,5 jaar gebleven.”

Klik met personeel én JAZO

Na 12,5 jaar was het tijd voor iets anders en kwam hij vervolgens bij JAZO Zevenaar terecht. “Bij mijn vorige werkgever was ik productieleider, maar zat ik aan mijn plafond, terwijl ik graag nog verder wilde groeien. Ik besloot een nieuwe uitdaging te zoeken. Via een wervingsbureau heb ik bij JAZO gesolliciteerd. Ik kende het bedrijf nog niet. Sterker nog, ik had er nog nooit van gehoord”, zegt Bart lachend.

Ondanks dat JAZO nieuw voor hem was, wist Bart direct dat dit zijn nieuwe werkgever zou worden. “Tijdens het eerste gesprek werd er direct tijd voor me genomen. Dat vond ik heel prettig. Daarnaast voelde ik direct een klik met mijn toekomstige collega’s en vond ik het heel mooi dat JAZO een eigen product maakt. Dan ligt het niveau gemiddeld toch wat hoger. Er wordt vaak meer geïnvesteerd in efficiëntie en in lean werken. Dat spreekt mij heel erg aan.”

Terug van weggeweest

Bart ging met veel enthousiasme van start in zijn baan als werkvoorbereider. Toch besloot hij na twee jaar zijn werkgever in Zevenaar vaarwel te zeggen. “Na twee jaar kwam ik erachter dat ik toch veel liever met mijn handen werk en meer met de techniek bezig wil zijn. Daarop besloot ik dichter bij huis werk te zoeken.” Maar al snel bleek dat niet de beslissing te zijn waar Bart op gehoopt had. “Ik bleef JAZO enorm missen, met name de collega’s en de sfeer. Niet veel later werd ik gebeld door JAZO met de mededeling dat de functie van teamleider vrij kwam en vroegen ze of ik interesse had. Ik ben op gesprek gekomen en van het één kwam het ander. Ik ben ruim een jaar weggeweest, maar was en ben onwijs blij dat ik weer op mijn plek zit.”

Doorgroeimogelijkheden

Naast dat Bart weer op zijn plek in Zevenaar zit, maakt hij zich ook op voor een nieuwe functie die na de zomer van start gaat. “Het is de bedoeling dat ik doorgroei naar de functie van productieleider. Dat was direct al de intentie toen ik weer in dienst kwam. Daar werken we nu rustig naar toe. Hoewel ik al wel wat ervaring heb, is het toch ook een heel nieuwe rol met meer verantwoordelijkheid. We zijn nog aan het kijken of ik een cursus of opleiding ga volgen. Dat is ook JAZO, ze doen echt alles voor een goede binding met het personeel. Dat is echt super!”, besluit Bart zijn verhaal.

Enthousiast geworden van het verhaal van Bart én JAZO als werkgever? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer! 

 

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11