U bent hier:
De gezichten achter JAZO | Henk Schimmel
Terug naar overzicht

De gezichten achter JAZO | Henk Schimmel

‘De sfeer bij JAZO was toen goed en nu nog steeds’

Het was eind jaren ’80 toen Henk Schimmel, vanuit zijn opleiding aan de MTS, bij JAZO stage liep. Toch duurde het ruim zestien jaar voordat hij weer voet aan de bodem zette bij het bedrijf in Zevenaar. Inmiddels werkt Henk alweer zestien jaar bij JAZO als teamleider Assemblage. Aan weggaan denkt hij niet meer: “Als het aan mij ligt werk ik hier tot aan mijn pensioen.” Benieuwd naar Henks z’n verhaal? Lees het hier!

De praatgrage Henk vertelt met enthousiasme over zijn loopbaan. Het mooiste? De eerste voetstappen in zijn werkende carrière zette hij bij JAZO, waar hij stageliep en vervolgens nog even bleef plakken om vakantiewerk te doen. “Na mijn stage bij JAZO ben ik bij een ander stagebedrijf terecht gekomen, in de engineering. Hier heerste zo’n stille en sombere sfeer, dat ik besloot nooit in de engineering te gaan werken. Na het behalen van mijn MTS-diploma kreeg ik een baan aangeboden in de machinebouw-engineering. En dat terwijl ik juist altijd heb gezegd dat nooit te willen”, begint Henk lachend zijn verhaal. “Bij dat bedrijf heb ik ruim zestien jaar gewerkt. Ik werd projectleider, maakte tekeningen, controleerde de engineers, testte machines en was troubleshooter. Veel afwisselend werk, maar het bedrijf ging failliet waardoor ik op zoek moest naar iets anders.”

KEUZES MAKEN

Henk komt in de WW en solliciteert bij diverse bedrijven, op zoek naar een andere baan. “Zo heb ik ook JAZO gebeld waar toen de vacature van teamleider assemblage – toen heette dat nog meewerkend voorman – open stond. Maar ik had ook bij andere bedrijven wat lijntjes uitgegooid. Bij één van die bedrijven zou ik op een vrijdagmiddag zelfs een contract gaan tekenen, maar JAZO nodigde mij uit voor een eerste gesprek op vrijdagochtend. Ik was benieuwd naar de functie waardoor ik besloot toch ook even naar Zevenaar te gaan. Het werd een fijn gesprek, met onder andere een oud-klasgenoot, en ik kwam ook direct een aantal bekenden tegen.”

KIEZEN VOOR JAZO

Doordat er bij een ander bedrijf al een contract voor hem klaar lag, leek het er dus even op dat Henk toch niet op zijn oude stek zou terugkeren. “Ik kon niet achter het contract bij dat andere bedrijf staan. Ze hebben het nog her en der op mijn verzoek aangepast, maar ook toen had ik er geen goed gevoel bij. Ook omdat het verder weg was en de collega met wie ik samen zou reizen afhaakte. Ik heb toen definitief de knoop doorgehakt om daar niet te beginnen.”

HARD WERKEN, MAAR OOK VEEL PLEZIER

Niet veel later volgde er een vervolggesprek bij JAZO en kon Henk aan de slag. “Het goede gevoel was er direct weer. De sfeer was tijdens mijn stage goed en dat ervaarde ik direct weer. Ik kwam zelfs een hoop bekenden tegen uit mijn stagetijd. Dat zegt wel wat. Daarnaast ben ik gewoon enthousiast van JAZO. Het leukste is dat hier een hele hoop zelf gemaakt wordt. Dat is het mooie aan dit bedrijf. We maken dingen zelf en er wordt ook aan die gedachte vastgehouden. De leuke mensen om je heen en hoe we onderling met elkaar omgaan maakt JAZO echt JAZO. We doen het samen. Bij ons op de afdeling wordt er best gelachen en maken we schik, maar er wordt ook flink doorgewerkt. Daar hoef ik niet achteraan. Iedereen gaat ervoor.”

OP Z'N PLEK

Dat Henk goed op zijn plek zit blijkt niet alleen uit het aantal jaar dat hij inmiddels alweer bij JAZO werkt: “Ik ben in het verleden wel eens gebeld door andere bedrijven of ik daar niet wilde komen werken. Maar je moet echt van goede huizen komen om mij hier weg te krijgen. Ik heb het prima naar mijn zin. Als het aan mij ligt blijf ik hier tot mijn pensioen”, is Henk enthousiast.

Wil jij ook elke dag met plezier naar je werk? Bekijk gauw onze vacatures!

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11