U bent hier:
De gezichten achter JAZO | René Derksen
Terug naar overzicht

De gezichten achter JAZO | René Derksen

‘Stiekem hoor ik bij de inboedel’

Als je het over een ‘oude’ rot in het vak hebt; dat is onze René zeker. In 1987 zette hij zijn eerste voetstappen bij JAZO en nog steeds gaat hij elke dag met plezier aan het werk. Deze veelzijdige man begon in de fabriek, maar zit inmiddels al weer heel wat jaren achter de computer in zijn rol als sales engineer. Benieuwd naar zijn loopbaan? Je leest het hier!

“Ik loop hier bij JAZO al sinds de jaren tachtig rond. Ik ben hier met paard en wagen naar toegekomen, haha”, begint René lachend zijn verhaal. Toch begon hij zijn carrière elders. “Ik heb eerst op de scheepswerf gewerkt. Maar vlak voordat die failliet ging, ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Mijn broer werkte in het verleden een tijdje bij JAZO en in de vakanties had ik hier ook al klusjes gedaan. Toen ik op zoek ging naar ander werk heb ik een open sollicitatie gestuurd.”

Ontwikkeling en groei

Een goede zet, zo bleek, want die open sollicitatie mondde uit in een dienstverband dat nu nog steeds voortduurt. Een ontwikkeling waar René zelf ook maar wat blij mee is. “Ik ben begonnen op de plaatafdeling, waar ik zo’n twaalf jaar gewerkt hebt. Daarna kwam er op de aluminiumafdeling een functie vrij. Daar ontfermde ik mij vooral over het op de rit krijgen van een nieuwe machine die aan het machinepark was toegevoegd. Na een aantal jaren en verschillende functies had ik het werken in de fabriek wel gezien. Door het volgen van verschillende opleidingen had ik een dusdanig niveau bereikt dat ik daar graag meer mee wilde doen. De insteek was om hier leidinggevende te worden op één van de afdelingen in de fabriek, maar die functie kwam niet vrij.”

Doorgroeimogelijkheden

Toch duurde het niet lang voordat René een andere optie werd aangeboden. “Ik kreeg de vraag of ik op de verkoopafdeling wilde gaan werken. Heel ander werk natuurlijk. Dus ik heb mij eerst heel goed in de functie verdiept. En hoewel het in het begin een hele omschakeling was, beviel het mij direct heel goed. Gelukkig maar, want er was geen weg meer terug.”

Loyaal familiebedrijf

“Nog steeds werk ik met veel plezier bij JAZO. De sfeer onderling is heel goed. Je bent geen nummer, maar wordt echt als persoon gezien. De stap naar de directie is klein, heel laagdrempelig. Dat komt denk ik ook omdat het van oudsher een familiebedrijf is. De loyaliteit vanuit het personeel is heel groot, net als de betrokkenheid. Het mooiste vind ik dat ik het bedrijf door de jaren heen groter heb zien worden.”

Pensioen bij JAZO

“Ik ken de ouders van de huidige directeur en zelfs zijn opa. Dat schept wel een band. Dat is toch anders dan een directie die je een keer tegenkomt op de gang. Je kunt voor alles bij iedereen aan de bel trekken. Je wordt altijd geholpen en er wordt naar je geluisterd. Daar staan ze echt voor open. Ik moet officieel nog tien jaar werken tot aan mijn pensioen. Ik ben bang dat ik die tijd hier wel vol ga maken”, zegt René met een knipoog. “Er wordt nu al gezegd dat ik bij de inboedel hoor, haha.”

Enthousiast geworden door het verhaal van René en zelf ervaren hoe het is om elke dag met plezier naar het werk te gaan en onderdeel te zijn van een hecht team? Dan heb je geluk, want je hebt nu de kans om de naaste collega van René te worden. Op de verkoopafdeling zoeken we namelijk nog een sales engineer. Lees er gauw alles over!

VACATURE SALES ENGINEER

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11