U bent hier:
Een nieuwe lasrobot én een compleet nieuw JAZO-team!
Terug naar overzicht

Een nieuwe lasrobot én een compleet nieuw JAZO-team!

Bij JAZO zijn we dagelijks bezig om onze processen beter en efficiënter in te richten. Daarom hebben wij onlangs geïnvesteerd in een nieuwe lasrobot, waarmee we de productiecapaciteit van onze welbekende spitringen verhogen. Maar dat niet alleen; óók is er een compleet nieuw team aangenomen die dit proces van A tot Z begeleidt. Lees maar mee!

Met de nieuwe lasrobot maken we gebruik van één van de nieuwste technieken op het gebied van lasbronnen. De lasrobot werkt niet met één, maar met twee lasstations; één station om te leggen en één om te bewerken. Hierdoor wordt het productieproces van de spitringen twee keer zo snel. En om de processtabiliteit te verbeteren, wordt het draad aangevoerd door middel van een lasdraaddrum. Hierdoor worden draadstoringen voorkomen en komt de draad rechter uit de toorts, waardoor je beter kan positioneren.

Doordat de nieuwe lasrobot nu volledig ingezet wordt voor onze spitringen is er meer ruimte om de andere robot in te zetten voor onze overige producten, zoals ventilatieroosters, vloerluiken, componenten voor elektrische voertuigen, handgrepen en trapjes.

Van mondkapjesfabriek naar JAZO

Om de spitringenproductie in goede banen te leiden is er een compleet nieuw team samengesteld, die zich volledig focust op dit proces. Het team bestaat uit vier heren uit Syrië, die nu al een aantal jaar in Nederland wonen en druk bezig zijn om onze taal te leren. Vóór JAZO waren de heren werkzaam in een mondkapjesfabriek, maar door de krimpende vraag naar mondkapjes nam ook de productie steeds meer af. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus!

Een mooie match

En die uitdaging vonden de heren bij JAZO. Hoe zij bij ons terecht zijn gekomen? Via het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland zetten we de vraag naar nieuwe medewerkers uit, en niet lang daarna was de match al gemaakt.

Wij zijn ontzettend blij met het nieuwe team, bestaande uit vier enthousiaste en hardwerkende mannen en we zien voldoendemogelijkheden om hen intern op te leiden. Hiermee kunnen deze nieuwe medewerkers in de toekomst ook ingezet worden op andere plekken in het productieproces.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11