U bent hier:
Gezichten achter JAZO | Bas Waterham
Terug naar overzicht

Gezichten achter JAZO | Bas Waterham

‘Ik ben hier een heel blij mens’

“Je voelt hier echt de energie stromen”, stelt Bas Waterham, die sinds kort de functie van accountmanager netbeheer binnen JAZO bekleedt. Een nieuwe functie, maar geen onbekend gezicht binnen JAZO. Dat vraagt om een nadere kennismaking.

Met een bouwtechnische en commerciële achtergrond wekte zijn LinkedIn-profiel een aantal jaren geleden interesse. “Ik ben technisch opgeleid, maar toen ik van school kwam – eind jaren ’80 – was er weinig werk te vinden. Ik rolde binnen de techniek in commerciële functies. Drie jaar geleden werd ik via een wervingsbureau benaderd voor een functie bij JAZO”, blikt Bas terug.

Klantgericht werken

Die zet zorgde voor een positieve wending in zijn loopbaan. “Ik werkte destijds in Barendrecht en kende JAZO alleen van de busjes die ik onderweg wel eens tegenkwam. Toen ik benaderd werd ben ik verder gaan kijken. De reistijd naar mijn werk ging mij steeds meer tegenstaan. Je wordt wat ouder, dus dat gaat ook meespelen. Daarom stond ik open voor een gesprek. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ik hier nu al weer een aantal jaren werk. Het sprak mij direct aan dat JAZO blijft ontwikkelen en dat ze, vanuit een productgeorganiseerde bedrijfsvoering, continu klantgericht werken vooropstellen.”

Groeiambities

Bas begon op de verkoop binnendienst, maar heeft sinds kort de titel accountmanager netbeheer achter zijn naam staan. “Na bijna drie jaar zocht ik persoonlijk wat meer uitdagingen en zag ook dat onze markten sterk in beweging zijn. Ik ben het gesprek aangegaan en heb de kansen die ik zag besproken. Ik had al regelmatig contacten met netbeheerders. Dat vond ik een interessante doelgroep, maar ze werden niet proactief benaderd. Terwijl dat juist past bij de groeiambities van het bedrijf.”

Langetermijnsamenwerkingen

Kansen pakken én het werkgeluk van de medewerkers vooropstellen, dat past helemaal bij JAZO. Geen wonder dus dat Bas zich sinds kort richt op de netbeheerders. “Ik ben op dit moment vooral bezig met de contacten die er zijn te intensiveren. Vaak leidt dat tot concrete projecten en trajecten. In Nederland wordt er toegewerkt naar het verdubbelen van het energienet. Wij ontwikkelen en produceren producten en leveren diensten en oplossingen die daaraan bijdragen. Ik vind het mooi om nieuwe klanten te leren kennen en er voor te zorgen dat, wanneer ze met een probleem zitten of advies nodig hebben, ze aan mij denken en mij benaderen. We zijn echt op zoek naar partners en samenwerkingen voor de langere termijn.”

Werkgeluk en ontwikkelen

Dat Bas hier veel voldoening uithaalt blijkt wel. “Deze functie geeft mij heel veel energie. Er wordt hier veel geïnvesteerd in kennis, persoonlijke ontwikkeling én het werkgeluk van medewerkers. Welke functie je ook hebt, iedereen waardeert elkaar om wat ze doen. We staan allemaal met beide benen op de grond en proberen met elkaar een mooi resultaat te behalen, waarbij we constant op zoek zijn naar verbetering. Dat past bij een innovatief bedrijf als JAZO. Die ruimte is er ook. Ideeën worden altijd serieus bekeken. Je voelt de energie stromen. Ik ben hier echt een heel blij mens. Ik hoop tot aan mijn pensioen hier te blijven. Nou ja, pensioen? Ik ben een actief persoon die nooit stil zit. Ik vind werken mooi en het sparren met collega’s leuk. Thuis zitten kan altijd nog. Maar als ik niet verder kom dan een stukje met de rollator, dan wordt het misschien anders”, grapt Bas. 

Wil jij ook werken bij een innovatief bedrijf, waar het werkgeluk van medewerkers voorop staat? Dan is werken bij JAZO misschien wel wat voor jou! En het mooiste, we hebben vacatures openstaan. Kijk maar!

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Bas Waterham
Bas Waterham
Accountmanager netbeheer
+31 (0) 316 59 29 11
}
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11