U bent hier:
Gezichten achter JAZO | Tamara Treffers
Terug naar overzicht

Gezichten achter JAZO | Tamara Treffers

‘Het voelt hier écht als één grote familie’

“Ik was zó ontzettend zenuwachtig”, vertelt Tamara Treffers, terugblikkend op haar eerste werkdag bij JAZO. Sinds enkele maanden werkt ze als lasser op de productieafdeling, en dat is haar allereerste baan ooit. “Het was super spannend voor mij. Maar het voelde al gelijk vanaf dag één vertrouwd. Iedereen is gelijkwaardig bij JAZO, wat je achtergrond ook is. Ik ben heel blij dat ik deze kans heb aangegrepen.” Benieuwd naar haar verhaal? Je leest het hier. 

“Ik ben grotendeels afgekeurd en zat altijd met een uitkering thuis”, vertelt Tamara. “Uiteindelijk volgde ik via het UWV een opleiding, om te kijken waar mijn kansen liggen op de arbeidsmarkt.” Tijdens deze tweejarige opleiding kreeg Tamara begeleiding in een traject voor arbeidsongeschikten. Het is haar leraar die haar uiteindelijk in contact brengt met JAZO. “Via hem kreeg ik de kans om stage te lopen, waarbij ik kon ervaren of het bedrijf en de werkzaamheden bij mij passen.”

Een beetje zenuwachtig

“Mijn allereerste dag bij JAZO weet ik nog zó goed. Hoewel ik startte met een stage, spraken ze al gelijk over een contract. Daar werd ik een beetje zenuwachtig van”, vertelt Tamara lachend. “Maar ik voelde me wel gelijk thuis. Dat kwam enerzijds door de fijne sfeer binnen het bedrijf, maar zeker ook door de goede begeleiding van Michel Nillessen (teamleider aluminium bij JAZO). Al vanaf het begin krijg ik hier zó veel kansen, en vanuit JAZO wordt er écht gedacht in mogelijkheden. Dat geldt niet alleen voor mij hoor, maar voor iedereen die hier werkt.”

Dan toch maar techniek

Dat Tamara in de technische sector terecht is gekomen, lag overigens niet voor de hand. “Tijdens het traject van het UWV kwamen verschillende mogelijkheden naar voren, waarbij mijn voorkeur in eerste instantie uitging naar de groenvoorziening. Maar toen techniek als optie naar voren kwam, sprak me dat ook wel heel erg aan. Ik ben heel druk van mezelf, maar werken in de techniek geeft me rust. Tijdens mijn werkzaamheden kan ik me volledig focussen op één taak. En juist bij het fysieke werk kan ik mijn hoofd écht even uitzetten.”

Liefde voor lassen

Wat ze precies doet bij JAZO? Tamara werkt op de aluminium-afdeling van JAZO, waar ze als lasser helpt met het opbouwen van roosters en het in elkaar zetten van deuren. “Ik vind lassen echt zó leuk om te doen”, vertelt ze enthousiast. “Laat mij maar de hele dag lassen hoor, dan ben ik écht op mijn gelukkigst!” Tamara is onderdeel van het productieteam van JAZO. “Of het een echte mannenwereld is? Ja, ik ben wel één van de weinige vrouwen in het team. Maar ik sta mijn mannetje wel hoor!”

Onderdeel van de JAZO-familie

“Ik heb er lang voor moeten vechten om te komen waar ik nu ben”, deelt Tamara mee. “Zonder er al te veel op in te gaan kan ik zeggen dat mijn pad niet makkelijk is geweest, maar ik ben ontzettend blij dat ik bij JAZO terecht ben gekomen. Hier krijg ik alle kansen om mezelf te ontwikkelen. Ik werk hier nog maar enkele maanden, maar het voelt eerder als jaren. Ik hoop echt nog heel lang onderdeel te mogen blijven van de JAZO-familie!”

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11