U bent hier:
JAZO breidt uit met een nieuwe productiehal!
Terug naar overzicht

JAZO breidt uit met een nieuwe productiehal!

JAZO pakt groots uit dit jaar. Naast het uitbreiden van de poedercoat-afdeling, het vernieuwde wagenpark en ons 60-jarig bestaan is JAZO gestart met de bouw van een volledig nieuwe productiehal. Met deze uitbreiding vergroot JAZO haar capaciteit en wordt de logistiek in de bestaande hallen verbeterd. Dit betekent meer voorraadartikelen én sneller en efficiënter werken. En dat heeft ook vele voordelen voor jou; zo wordt de levertijd verkort omdat producten uit voorraad leverbaar zijn. We nemen jullie hier mee in het bouwproces!

In juni 2021 zijn de werkzaamheden voor de nieuwe productiehal (hal 10) gestart en sindsdien is de bouw in volle gang. Inmiddels is de fundatie gestort, zijn de staalconstructie en de wanden geplaatst en de dakbedekking gelegd. Op dit moment wordt de betonvloer gestort. Daarna kunnen we aan de slag met de elektrische installatie. Het doel is om hal 10 in week 50 klaar te hebben, zodat we vanaf januari kunnen beginnen met de grote verhuizing en inrichting. De metamorfose zal wat tijd kosten, maar zal ook heel veel opleveren.

Assortiment uitbreiden

De inrichting van hal 10 is al bepaald. De nieuwe productiehal wordt ingericht voor het assemblagewerk en de expeditie. Met twee grote opslagmagazijnen (kardex), met voorraadartikelen voor eigen productie en de webshop, breidt JAZO haar assortiment uit. Daarnaast worden er specifieke werkplekken gecreëerd voor het samenstellen van onze brandwerende cassettes en andere producten. Maar dit is niet het enige wat er gaat veranderen. Door het amoveren/herbestemmen van de bungalow (het oude woonhuis van de oud-eigenaar van JAZO) worden er extra parkeerplekken gecreëerd en komt er een transportroute die ervoor zorgt dat vrachtwagens efficiënter en gemakkelijker kunnen laden en lossen.

Ecologisch verantwoord bouwen

En natuurlijk zou JAZO JAZO niet zijn als er niet gedacht wordt aan een zo min mogelijke belasting voor de aarde. Door de toepassing van ledverlichting verbruikt de nieuwe productiehal veel minder stroom. En doordat het gebouw volledig elektrisch verwarmt wordt met een warmtepomp hoeven wij geen gas meer te gebruiken, waardoor de CO2-footprint van JAZO weer verbeterd wordt. En dát is met een oog op het milieu een fijne gedachte.

Zorgen voor ideale werkomstandigheden

Maar dat is niet alles! In de bestaande hallen wordt ook ruimte gecreëerd, waardoor het mogelijk is om een logischere interne route te maken met een volgorde die het proces voor onze medewerkers gemakkelijker en sneller maakt. En om het voor de medewerkers nóg behaaglijker te maken, is de nieuwe hal voorzien van vloerverwarming en kraanbanen over alle werkplekken.

Benieuwd naar het verdere proces van onze nieuwbouw? Houd dan onze LinkedIn en website in de gaten voor updates!

}
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11