U bent hier:
JAZO sluit zich aan bij nieuwe veiligheidscode in de bouw
Terug naar overzicht

JAZO sluit zich aan bij nieuwe veiligheidscode in de bouw

Het aantal dodelijke ongelukken in de bouw blijft stijgen. Hierbij steekt de bouwsector met kop en schouders boven andere sectoren uit. Om deze trend te breken hebben een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers de GCVB opgericht. JAZO sluit zich aan bij deze nieuwe veiligheidscode. Wat dit inhoudt? Dat lees je hier!

Veiligheidsbewustzijn wordt vanaf 2022 als verplichting meegenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw. In de GCVB hebben bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-, water-, spoorinfra en installatietechniek) gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag vastgelegd. Het doel van deze code is gezamenlijk met opdrachtgevers en –nemers veiligheid in de gehele keten te verbeteren.

Continue focus op veiligheid en gezondheid

Om het veiligheidsbewustzijn meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken, hanteert de GCVB vanaf 2022 de Veiligheidsladder. Een hogere trede bereik je alleen als je meer aandacht hebt voor veiligheid. JAZO sluit zich aan bij de nieuwe veiligheidscode. En bij JAZO gaan we verder dan alleen de veiligheid van onze monteurs op de bouwplaats. We zetten de veiligheidscode namelijk ook organisatie-breed in. Hiermee willen we de continue focus houden op zichtbaarheid van veiligheid en gezondheid en de bedrijfsongevallen terugdringen.

Samen voor een veilige sector

Het welzijn van onze klanten en medewerkers vinden wij erg belangrijk. Vandaar dat wij veiligheid hoog in ons vaandel hebben staan. Door te blijven communiceren over de veiligheidsregels stimuleren wij medewerkers om zich ook aan deze regels te houden. JAZO heeft al een goede veiligheidscultuur, maar het traject van de ‘Safety Culture Ladder’ heeft ervoor gezorgd dat we er nog meer aandacht in steken. Op deze manier houden we de ongevallen en incidenten op 0 en houden we samen de werkplaatsen veilig.

 

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Robert Gruben
Robert Gruben
business development manager
+31 (0) 6 534 20 113
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11