U bent hier:
Nieuwe dimensie in brandwerendheid
Terug naar overzicht

Nieuwe dimensie in brandwerendheid

Nieuwe dimensie in brandwerendheid

De wensen op het gebied van brandwerende deuren en ventilatieroosters groeien letterlijk tot grotere dimensies. Inspelen op deze behoefte is een doorlopende taak voor de JAZO R&D afdeling.

Nieuwe dimensie

JAZO Zevenaar bv, specialist in toegang en ventilatie van techniekruimten, biedt al jaren een grote verscheidenheid aan brandwerende oplossingen voor deuren en ventilatieroosters. Op 13/14/15 oktober heeft JAZO verschillende brandproeven uitgevoerd bij Efectis. De resultaten bieden daadwerkeijk een nieuwe dimensie aan het productengamma. Een enkele deur, dubbele deur en pui zijn getest volgens EN 1634-1:2014 op vlamdichtheid (E) en warmtestraling (W). De elementen kunnen momenteel maximaal EW60 geclassificeerd worden, daar de norm nog niet voorziet in hogere classificering. JAZO heeft echter samen met Efectis de uiterste grenzen opgezocht en doorgetest om klant specifieke oplossingen te kunnen bieden.

Met de volgende resultaten stapt JAZO dieper in de markt:
- Enkele deur, bxh 1500x2850 mm; classificatie EW60/E120
- Dubbele deur, bxh 3000x3200 mm; classificatie EW60/E80
- Pui (enkele deur met boven en zijpaneel), bxh 3000x3800 classificatie EW60/E120

Veel toepassingsmogelijkheden

Met name het testresultaat van 135 min, 2 uur en 15 minuten op de JAZO brandwerende cassettes biedt vele toepassingsmogelijkheden. De brandwerende cassettes zijn te combineren met élk type JAZO ventilatierooster. Volledige (schijn)roostergevels kunnen brandwerend worden uitgevoerd zonder dat dit esthetische verschillen laat zien t.o.v. niet brandwerende delen van een gevel.

Nieuwe testen gepland

Samen met de aankomende lancering van de “JAZO Lines 36 / 48 / 60” bieden deze testresultaten een versterking van de marktpositie. JAZO blijft als specialist in toegang en ventilatie van techniekruimten in razend tempo innoveren. Nieuwe brand- en inbraaktesten staan dan ook alweer ingepland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de JAZO nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch