U bent hier:
Nóg snellere levering van laadpalen door lokale samenwerkingen
Terug naar overzicht

Nóg snellere levering van laadpalen door lokale samenwerkingen

Naast deuren, puien, roosters of vloerluiken heeft JAZO nog veel meer te bieden. Met ons moderne machinepark, kennis van projecten en productiemanagement zijn we ook zeer actief in de toelevering. Zo zijn we in staat om voor jou producten te ontwikkelen, prototypes te maken en grote series te produceren. Stuk voor stuk projecten waar we samen blij van worden. Eén van deze projecten is onze mooie samenwerking met Chargepoint Europe bv. Wat we precies voor hun doen? Dat lees je hier!

Dat JAZO al enige tijd laadpalen ontwikkelt voor – en in samenwerking met - Chargepoint is je vast niet ontgaan. Maar daar blijft het niet bij. We leiden namelijk ook het volledige productieproces. Dit betekent dat het produceren van de behuizing, inbouwen van elektra, bevoorrading en levering van de laadpunten bij JAZO in handen ligt. En dat het uiteindelijke resultaat hoge ogen gooit, blijkt. JAZO doet dit namelijk al voor meerdere typen laders van Chargepoint!

Nog snellere levering door optimale afstemming

Onlangs is JAZO een nieuwe samenwerking aangegaan met Phoenix contact, een ontwikkelaar en fabrikant van industriële elektrische- en elektronische technologie, te Zevenaar. Phoenix levert de componenten voor het binnenwerk van de Chargepoint laadpunten. Omdat zij een complete set maken, betekent dit dat we maar afhankelijk zijn van één partner. En met de huidige leveringsproblemen in de branche is dit wel zo prettig. Dit zorgt er namelijk voor dat Chargepoint tot de dag van vandaag laadpalen kan blijven leveren. Door de optimale afstemming met Phoenix kunnen de laadpalen nu zelfs nóg sneller geleverd worden!

Innovatieve ontwikkelingen

Naast het strakke design en een moderne uitstraling heeft de laadpaal dankzij Phoenix nu ook een nieuwe controller. Het resultaat? Een overzichtelijke controller software, waarbij het mogelijk is een geheel eigen invulling te geven aan de laadpunten. Het is mogelijk om wensen van klanten kan integreren door middel van een eigen programmering. Hiermee kan Chargepoint meedenken met klanten en ook klant specifieke oplossingen bedenken. Maar dat niet alleen. Met de nieuwe controller kan Chargepoint, na keuring van de componenten in de Duitse markt, ook uitbreiden in Duitsland.

Phoenix is innovatief in het maken van controllers en dit biedt veel perspectief voor de toekomst. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om energie die de lader gebruikt te benutten voor je huis. Dit wordt ook wel Bidirectioneel laden genoemd. Een ontwikkeling die wij alleen maar toejuichen. Want, dit zorgt er voor dat energie terug geleverd kan worden vanuit de accu naar de woning. Het principe is dat de auto overdag stroom, bijvoorbeeld afkomstig van zonnepanelen, kan opslaan. En dat je die ’s avonds opnieuw kan gebruiken, wanneer de zon niet meer schijnt. En dát is met het oog op de duurzaamheid een fijne gedachte.

Compleet lokaal project

Naast de samenwerking met Phoenix houden we de lokale mentaliteit in stand, door de laders lokaal te laten assembleren en verpakken bij een hardwerkende, flexibele partij.  “We regelen het wel!” is de achterhoekse mentaliteit die perfect past bij JAZO.

Volledige ontzorging

Door de huidige leveringsproblemen in de markt is het voor Chargepoint belangrijk om een betrouwbare leverancier te blijven. JAZO helpt hierbij! Want, door onze samenwerkingen met Phoenix en LHB box kan JAZO alles onder één dak aanbieden. Dit betekent zekerheid én een snellere levering Én om Chargepoint zo volledig mogelijk te ontzorgen kunnen zij in onze webshop precies bestellen wat ze nodig hebben. De producten worden door JAZO rechtstreeks bij de klant geleverd, zodat Chargepoint de laadpunten alleen nog maar hoeft te monteren en installeren. Wel zo efficiënt!

Onze R&D-afdeling stelt zich ter beschikking voor nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen voor nieuwe klantaanvragen, maar ook voor innovatie van bestaande oplossingen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11