U bent hier:
OV Waalsprong wijdt Cinemec in
Terug naar overzicht

OV Waalsprong wijdt Cinemec in

OV Waalsprong wijdt Cinemec in

Bron: www.perspodium.nl 

Het wordt pas 15 maart officieel door de Commissaris van de Koning geopend, maar ondernemersvereniging Waalsprong kaapte op 18 januari de primeur weg door in CineMec Nijmegen al haar leden en partners te onthalen op een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst.

Zaal 4 was dan ook tot praktisch de laatste stoel bezet met de 130 mensen die op de bijeenkomst en op de ‘slimme’ speech van Pascal Bos af gekomen waren. Bos vertelde op droogkomische wijze over de manier waarop zijn bedrijf Jazo uit Zevenaar het in 2010 had gewonnen van een bedrijf als Philips (‘ooit van gehoord in deze regio?’) door van NIKS naar PRET te transformeren. Het won daarmee de door de MKB Krachtcentrale georganiseerde nationale competitie Het Slimste Bedrijf.

Dubbele pret

NIKS betekent negatief, individueel, kleinerend en somber, legde Bos uit. Door niet samen te werken en niet open te staan voor veranderingen overschreed het bedrijf gestelde uren en raakte van de regen in de drup. Totdat Bos, in die tijd nieuwkomer, de knuppel in het hoenderhok wierp en PRET introduceerde: positief, respect, enthousiasme en teamwork. En hij extrapoleerde dat. “Door met positiviteit, respect en enthousiasme samen te werken, ontstaat Plezier, Rendement, Energie en Tevredenheid. Dubbele pret dus!”

Zakelijk

Mopperen en klagen is dan ook verboden sinds 2010, en sindsdien floreert het bedrijf uitstekend. Dat floreren werd gereflecteerd door CineMec Nijmegen, dat in no-time is gebouwd en nu al volle zalen trekt. Een kijkje achter de schermen, speciaal voor het gezelschap van de Waalsprong, leerde dat er naast het superieure Dolby Atmos-geluid (bijna uniek in Nederland) bewust wordt ingespeeld op zakelijke bijeenkomsten met aparte opgangen, brede vides waar een kleine beurs gehouden kan worden, aparte zalen waar diners en workshops gegeven kunnen worden, enzovoorts.

Op de kaart

De regio wordt op de kaart gezet, stelde bestuurslid Jos Bouwmeister in zijn welkomstspeech dan ook. Samen met andere partners als Wijnfort Lent worden de krachten gebundeld om nog meer (zakelijke) mensen te trekken naar het Waalspronggebied. En het CineMec is daarbij het kloppend hart. Op dit moment zijn er al vier zalen open, en wordt er achter de schermen (letterlijk) keihard gewerkt aan de overige vier zalen en businessruimtes. Als op 15 maart de Commissaris van de Koning het officieel komt openen, zal het voor velen al een vertrouwde (zakelijke) stek zijn.

Redacteur: Frank Thooft
Foto: Walter Sietinga

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de JAZO nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch