U bent hier:
Vormvrijheid van producten
Terug naar overzicht

Vormvrijheid van producten

Bij JAZO gaan we geen uitdaging uit de weg. En dat is terug te zien in een recent project voor Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV. Omdat er ten behoeve van een noodstroomaggregaat een ronde sparing in het rooster geplaatst moest worden, ging het project van een standaard opdracht naar een flinke uitdaging. Hoe dit gegaan is? Dat lees je hier.

Wat aan de start van het project een standaard pui leek te zijn, bleek uiteindelijk een flinke uitdaging te worden. Omdat er een noodstroomaggregaat (NSA) in de technische ruimte moest komen, was het noodzakelijk om een gat in het rooster te maken. Dit gat zorgt ervoor dat de buis van de NSA de warme lucht naar buiten kan afvoeren. JAZO kwam echter al snel met een oplossing, namelijk een ronde sparing van 300mm doorsnede in het rooster.

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN

Maar deze oplossing was nog niet zo makkelijk als gedacht. De aantal mogelijkheden die bedacht werden, bleken al snel productietechnisch onhaalbaar te zijn. Omdat het gat een doorsnede van 300mm moest hebben, werd het lastig om het gat volledig in het rooster te maken. Dit hield onze JAZO medewerkers natuurlijk niet tegen om toch een werkende oplossing te bedenken. Na veel technisch overleg met de productie is het rooster nu in tweeën gedeeld. Ook zijn de schoepen allemaal op maat gemaakt, zodat de ring (gat) er later opgelast kon worden.

TEVREDEN KLANT EN PRACHTIG EINDRESULTAAT

Zoals je op de foto kan zien is het eindresultaat prachtig geworden. En het allerbelangrijkste, de klant is ook tevreden met het resultaat.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11