U bent hier:
Wij zijn verhuisd naar onze nieuwe productiehal
Terug naar overzicht

Wij zijn verhuisd naar onze nieuwe productiehal

De nieuwe productiehal is een feit! Onze afdeling assemblage is in januari 2022 verhuisd naar hal 10, onze nieuwe hal. En dit betekent dat we nu nóg sneller en efficiënter kunnen werken. De hal brengt namelijk veel voordelen met zich mee; zo wordt de levertijd verkort omdat meer producten uit voorraad leverbaar zijn en wordt de logistiek in de bestaande hallen verbeterd. Hoe we de nieuwe hal hebben ingericht? Dat lees je hier!

Hal 10 is hoger dan onze bestaande hallen. Dit komt omdat de hal twee verdiepingen heeft in plaats van één. De begane grond is ingericht voor het assemblagewerk en de expeditie. Met twee nieuwe opslagmagazijnen (kardex), met voorraadartikelen voor eigen productie en de webshop, breidt JAZO haar assortiment uit. Daarnaast is er een goederenlift aanwezig die ervoor zorgt dat ook op de eerste verdieping efficiënt gewerkt wordt. Op de eerste verdieping is tevens plaats gemaakt voor specifieke werkplekken voor het samenstellen van onze brandwerende cassettes en andere producten van bijvoorbeeld onze toeleveringspartners.

SAMEN OP ZOEK NAAR DE BESTE OPLOSSINGEN

De indeling van de werkstations in de nieuwe hal is in samenspraak met Henk Schimmel, teamleider van de assemblage afdeling gemaakt. “En dat heb ik niet alleen gedaan!” zegt Henk stellig. “Mijn team moet er ook elke dag staan, dus na veel overleg met mijn team hebben we de nieuwe hal ingericht zoals wij denken dat het goed is.” Zo zijn er tot op het laatste moment nog aanpassingen aan de inrichting aangebracht. Henk legt uit; “Ik heb alle mannen van het team een lege plattegrond van de nieuwbouw gegeven en ze zelf de werkstations en stellingen laten tekenen. Hierdoor kon iedereen zijn mening geven en vanuit daar keken we samen naar de beste oplossingen. Zo zijn we er ook samen achter gekomen dat het handiger was om de stellingen op de begane grond aan de wand te zetten in plaats van in het midden.”

LOGISCH INDELEN VAN WERKPLEKKEN

Door al deze extra werkplekken en extra mogelijkheden voor opslag is er ook extra ruimte in de andere hallen gecreëerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om de bestaande werkplekken logischer in te delen, waardoor onze producten een logische route door de hallen afleggen. De verhuizing van de werkplekken wordt gefaseerd gedaan. Maar dit is niet het enige wat er gaat veranderen. Door het amoveren/herbestemmen van de bungalow (het oude woonhuis van de oud-eigenaar van JAZO) worden er extra parkeerplekken gecreëerd. Ook komt er een transportroute die ervoor zorgt dat vrachtwagens efficiënter en gemakkelijker kunnen laden en lossen. Er is nog genoeg werk aan de winkel, dus!

Benieuwd naar het eindresultaat van de bouw en verhuizing van de afdelingen? Houd dan onze LinkedIn en website in de gaten! En wil je een kijkje nemen in onze productie? Neem dan contact met ons op om het gehele proces van een lopende order van begin tot eind te bekijken.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11