U bent hier:
Brandwerendheid

Brandwerendheid

SPECIALIST IN BRANDWERENDHEID

Technische ruimtes zijn essentieel voor het goed functioneren van gebouwen. Het goed afschermen van deze ruimtes, zodat de techniek optimaal zijn werk kan doen is enorm belangrijk. En met onze uitgebreide expertise op het gebied van brandwerendheid helpt JAZO je hier graag bij.

JAZO PRODUCEERT BRANDWERENDE DEUREN & ROOSTERS

Je moet er natuurlijk niet aandenken dat door - bijvoorbeeld een brand - een technische ruimte wordt verwoest of dat er brand in deze ruimte ontstaat die vervolgens een (gedeelte van) een gebouw in as legt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er hoge eisen worden gesteld aan de afscherming, toegang en ventilatie van een technische ruimte. Eisen waar we bij JAZO raad mee weten.

Al jarenlang zijn we sterk in het zelf ontwikkelen, produceren en monteren van afscherming, toegang en ventilatie van technische ruimten. Zo hebben we voor elke situatie een passende deur en/of ventilatierooster die voldoet aan alle voorgeschreven eisen. Niet voor niets dus dat wij al jarenlang partner zijn van alle energiebedrijven en aannemers in Nederland.

OPLOSSINGEN PASSEND BIJ JOUW SITUATIE

Wij leveren graag oplossingen waar niet alleen wij, maar ook jij blij van wordt. Zo komen we samen tot de meeste ideale oplossing, passend bij de situatie. Wil je een enkele of dubbele deur? Geen probleem! Net als tal van andere opties die mogelijk zijn.

Bekijk hier onze brandwerende deuren en puien

Bekijk hier onze brandwerende ventilatieroosters

Neem contact met ons op

CONFORM WBDBO VAN HET NEDERLANDSE BOUWBESLUIT

De meest optimale veiligheid bieden en de beste brandwerende producten produceren en leveren; dát is het doel. Daarom onderwerpen wij onze producten regelmatig aan een brandtest. Deze brandtest wordt uitgevoerd bij een geaccrediteerd brand laboratorium, zoals; Efectis en/of Peutz. Het levert ons nieuwe inzichten op, zodat we het proces in de toekomst eventueel kunnen verbeteren, én wanneer wij de producten aanbieden bent u ook verzekerd van de meest optimale en veilige oplossing.

Bij een classificatie van EW-90 voldoet de brandwerendheid van de deur of het ventilatierooster aan de WBDBO eis van het Nederlandse Bouwbesluit. En dat onze producten écht brandwerend zijn, dat blijkt. Onze deuren en ventilatieroosters zijn namelijk getest volgens de NEN-EN 1634-1 norm.  De norm wijst drie criteria aan die hieronder worden toegelicht.

OVER DE TESTEN EN DE NEN-EN-1634-1 NORM

Tijdens de testen wordt gekeken naar onderstaande criteria:

  • E: Vlamdichtheid
  • W: Thermische Isolatie (warmtestraling)
  • I: Thermische Isolatie (temperatuur)

E: er wordt gekeken of er vlammen door de deur komen.
W: er wordt gekeken of de deur een bepaalde mate van warmtestraling doorlaat.
I: er wordt gekeken of de deur een bepaalde temperatuur doorlaat.

Bovenstaande criteria worden gecombineerd met een tijdsaanduiding.

  • 30 Minuten
  • 60 Minuten
  • 90 Minuten
  • 120 Minuten

Zo betekent E120 dat vlammen pas na 120 minuten door de deur zullen komen, EW90 dat er pas na 90 minuten vlammen én straling door de deur komen. En EI60 dat er pas na 60 minuten een bepaalde temperatuur door de deur komt.

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Of dat nog niet voldoende is heeft JAZO als bedrijf ook het Certificate of constancy of performance, volgens de EN 16034 ontvangen. Een certificering waar we trots op zijn, maar die u ook de nodige voordelen oplevert:

Onze producten voldoen altijd aan de geldende brandwerende eisen;

  • Ons intern kwaliteit borgingssysteem (IKB) wordt geaudit door een notified body, waardoor we de productkwaliteit waarborgen;
  • Onze productie staat onder toezicht van een notified body;
  • Wij voldoen aantoonbaar aan alle eisen van toezichthouders en wetgevers op het gebied van brandwerendheid.
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11