Je moet er natuurlijk niet aan denken dat door – bijvoorbeeld regeninslag – in een technische ruimte het hele gebouw zonder stroom komt te zitten. Omdat Elektriciteit en water niet samen gaan wil je voorkomen dat storm en regen de elektrische bedrading en machines in je technische ruimte bereiken. JAZO weet hier wel raad mee.
JAZO biedt de oplossing met waterwerende deuren en ventilatieroosters die voldoen aan de Nederlandse en Europese norm NEN-EN 13030:2001. Zo hebben we voor elke situatie een passende deur en/of ventilatierooster die voldoet aan alle voorgeschreven eisen. Niet voor niets dat wij al jarenlang partner zijn van vele energiebedrijven en aannemers in Nederland.
Wij leveren graag oplossingen waar niet alleen wij, maar ook jij blij van wordt. Zo komen we samen tot de meeste ideale oplossing, passend bij de situatie. Wil je een enkele of dubbele deur? Een horizontaal of verticaal rooster? Geen probleem! Net als tal van andere opties die mogelijk zijn.
Bekijk hier onze waterwerende deuren
JAZO levert waterwerende deuren en ventilatieroosters die voldoen aan de Nederlandse en Europese norm NEN-EN 13030:2001. Deze norm specificeert een methode voor het meten van het waterafstotend vermogen van ventilatieroosters die worden blootgesteld aan gesimuleerde regen- en winddruk.
Onze waterkerende ventilatieroosters zijn ontworpen om bij regenval de doorgang van water te beperken en tegelijkertijd lucht door te laten in of uit een technische ruimte van een gebouw. Omdat de deuren en ventilatieroosters in een breed scala van ligging, omgeving en gebruik toegepast worden is het extra belangrijk dat de testprocedure alle omstandigheden simuleert. En met de test van de NEN-EN 13030:2001 norm is dit het geval. De test wordt namelijk voorzien van zware regenval gericht op het roosteroppervlak mét gesimuleerde winddruk.
De mate waarin een ventilatierooster waterdicht en waterwerend is kan alleen vastgesteld worden door middel van testen. De Building Services Research and Information Association (BSRIA) is in Europa een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksinstituut op het gebied van waterdichtheidstesten van bouwproducten.
Tijdens het testen wordt een regeninslag van 75 liter/uur bij een windsnelheid van 13m/s gesimuleerd. De hoeveelheid water die binnenkomt door de deur of het ventilatieroosters bepaald welke klasse er aan een deur of rooster wordt toegekend:
Waterdichtheid (in %)
à Klasse A 100 – 99%
à Klasse B 98,9 – 95%
à Klasse C 94,9 – 80%
à Klasse D < 80%
Door de deskundigheid van onze medewerkers kunnen wij voor jouw situatie het best passende rooster aanbieden. Verticale roosterschoepen geven bijvoorbeeld een totaal nieuwe kijk op waterwering. De verticale ventilatieroosters scoren namelijk nog beter in de waterwerendheidstesten van BSRIA. Wil je dus het maximale uit je ventilatierooster halen met betrekking op waterwerendheid? Plaats het rooster dan verticaal in plaats van horizontaal. Hierdoor houd je nog meer water tegen!