U bent hier:
Chroom-6 verwijderen

Chroom-6 verwijderen

CHROOM-6 VERWIJDEREN; EFFECTIEF ÉN VEILIG

Het is je vast niet ontgaan dat Chroom-6, veelal verwerkt in coatings voor bruggen, deuren en puien, na blootstelling schadelijk is voor onze gezondheid. Bij JAZO passen we al jarenlang Chroom-6 niet meer toe op onze producten, maar in de praktijk komen we dit materiaal nog regelmatig tegen. Gelukkig kan Chroom-6 verwijderd worden en dat doen we bij JAZO samen met erkende verwerkers. Wij nemen je graag mee in onze werkwijze!

CHROOM-6 IN EEN NOTENDOP

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling, op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Contact met chroom-6 moet dus voorkomen worden. Chroom-6 staat bekend om haar roestwerende eigenschap: één van de redenen waarom het vroeger veel werd gebruikt voor industriële toepassingen. Het is dus nog veel aanwezig op o.a. deuren en puien en veroorzaken problemen voor mens en milieu. Dát moeten we aanpakken.

DEUREN VERVANGEN OF REVISEREN

Wanneer wij puien of deuren vervangen of reviseren voor een renovatietraject, gaan wij er te allen tijden vanuit dat er chroom-6 op de te demonteren onderdelen aanwezig is. Ten behoeve daarvan dragen JAZO medewerkers tijdens demontage altijd beschermende kleding. Daarom kan je er bij JAZO vanuit gaan dat er bij het verwijderen van chroom-6 geen schadelijke, chemische reacties plaatsvinden of gevaarlijke stoffen vrij komen. Maar dat zijn niet de enige voordelen van onze werkwijze:

  • Veilige en verantwoorde manier van werken voor mens en milieu
  • Kostenbesparing door het uitblijven van testen op locatie en laboratoriumtesten
  • Voorkomt onnodig vertraging van het proces

VEILIG EN VERANTWOORD CHROOM-6 VERWERKEN

Na demontage van de onderdelen kan je er als opdrachtgever voor kiezen om zelf de onderdelen af te voeren of deze te laten afvoeren door JAZO. JAZO zorgt voor een verantwoorde afvoer en verwerking en werkt daarbij samen met een erkend recyclebedrijf. Na verwerking ontvang jij als opdrachtgever een verwerkingscertificaat van de gerecyclede onderdelen. En doordat wij de nieuwe onderdelen direct terug plaatsen, blijft de veiligheid van de technische ruimte gewaarborgd.

Dat geeft een wel heel vertrouwd gevoel, toch?

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11