U bent hier:
Gevelbekleding

Gevelbekleding: design en functionaliteit hand-in-hand

Een iconische gevel die niets heeft ingeboet op het gebied van functionaliteit. Adembenemende architectuur, waarbij de ventilatieroosters compleet opgaan in het design en uitstraling van het pand. Een ventilatierooster kan zoveel meer zijn dan alleen een praktische oplossing. Geen wonder dat architecten veelvuldig gebruik maken van JAZO gevelbekleding, want met het Omega-, Allface- en Bed-haak-systeem zijn de mogelijkheden eindeloos.

Omega-systeem

Heeft u een vlakke wand te bekleden, bijvoorbeeld een wand van beton of een stalen constructie? Dan biedt het Omega-systeem u alles wat u nodig heeft. Design voert hier de boventoon. Het resultaat? Een gevel om van te watertanden.

Ogema in de praktijk

Bij het Omega-systeem bevestigd u de roosterplanken op gezette profielen, de Omega-profielen. De Omega’s worden daarna in een bouwkundige constructie op metalen, gezette profielen geplaatst waarna vervolgens de roosterplanken aan de Omega’s worden gemonteerd. Doordat de monteur de bevestigingsschroef aan de bovenzijde van de plank schroeft en de wand van onderen naar boven opbouwt, zijn de bevestigingsschroeven niet zichtbaar. En wist u dat u het systeem zowel horizontaal als verticaal kunt uitvoeren? Zo heeft u voor elke situatie een passende oplossing.

Allface-systeem

Voor wanden die nog niet tot in de details zijn uitgelijnd en waar speling in zit, is het Allface-systeem net wat u zoekt. Ook wanneer de wand geïsoleerd moet worden, kiest u voor deze oplossing. En met dit systeem zijn we in staat de gevelbekleding zo uit te lijnen, dat het waterpas is. Als je het hebt over een unieke uitstraling tot in de details!

Allface in de praktijk

Bij het Allface-systeem gaan we een stapje verder. Dit systeem kenmerkt zich doordat de roosterplanken op geëxtrudeerde profielen, L- en T-profielen, worden bevestigd. Nadat de Allface- brackets op de wand zijn aangebracht worden de L- en T-profielen gesteld. De brackets kunnen voorzien worden van een koudebrug onderbreking. Dit is van belang als de gevel volledig geïsoleerd moet worden. Daarvoor brengen we eerst de Allface-brackets aan waarna vervolgens de isolatie wordt geplaatst. Daarna lijnen we de L- en T-profielen uit en plaatsten we de roosterplanken.

Wanneer de monteur de roosterplanken met een bevestigingsschroef aan de bovenzijde van de plank in het L- en T-profiel heeft geschroefd, is ook de laatste stap van monteren gezet. De wand wordt van onderen naar boven opgebouwd, waardoor de bevestigingsschroeven niet zichtbaar zijn. Niet alleen praktisch dus, maar ook optisch een plaatje.

Bed-haak-systeem

Wanneer u een gevel wilt bekleden, maar ook het ventilerende karakter wilt behouden, dan kiest u voor het Bed-haak-systeem. Een uniek systeem voorzien van ventilerende schoepen en lamellen. Niet alleen een lust voor het oog dus, maar ook heel praktisch.

Bed-haak in de praktijk

In het Bed-haak-systeem worden de rooster lamellen op verticale dragers gelast. Deze dragers zijn uitgevoerd met openingen. Vervolgens worden op de bouwkundige constructie metalen, gezette profielen bevestigd, de zogenaamde haken. Nadat de haken gesteld zijn worden de gelaste roosters in de haken gehangen. Om het rooster te fixeren plaatst de monteur als laatste bevestigingsschroeven.


 

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11