U bent hier:
A9 Gaasperdammertunnel
Terug naar overzicht

A9 Gaasperdammertunnel

A9 Gaasperdammertunnel

JAZO bouwt mee aan de langste landtunnel van Nederland.

Een prachtig project als totaal-leverancier. In samenwerking met het consortium IXAS zijn we deze week gestart met het engineeringstraject voor de Gaasperdammertunnel. IXAS, bestaande uit Ballast Nedam, Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure, voert hiermee het derde traject van de weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere uit.

Een bijzondere opdracht voor JAZO.

De A9 wordt verbreed naar tweemaal vijf rijstroken en een wisselbaan. Daarnaast wordt de A2 verbreed met een derde en vijfde rijstrook en wordt knooppunt Holendrecht Noord gereconstrueerd. Om alle techniek voor de landtunnel te huisvesten, worden 3 dienstengebouwen op de tunnel gerealiseerd. JAZO engineert, levert en monteert álle buitendeuren, raampartijen en ventilatieroosters voor deze gebouwen.

Voor dit project worden álle ventilerende, geluid- en inbraakwerende geveloplossingen verzorgt. JAZO voldoet hier aan de wens van IXAS om één partij voor buitendeuren aan tafel te hebben. De combinatie van ventilerende delen met een hoge mate van inbraakwerendheid maakt dat JAZO hier zich maximaal kan profileren. De doorlopende HF-66 roostergevels in enkele gebouwen zullen ware eyecatchers worden.

Maar hoe wordt de langste landtunnel van Nederland gebouwd?

Bekijk de website van Rijkswaterstaat om dit project te volgen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de JAZO nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch