U bent hier:
Brandtest levert EI-classificering ventilatieroosters op
Terug naar overzicht

Brandtest levert EI-classificering ventilatieroosters op

In een eerder blog legden we al uit dat we regelmatig brandtesten uitvoeren om onze producten steeds verder te verbeteren én om te blijven voldoen aan de geldende normen. Onlangs onderworpen wij twee type ventilatieroosters aan een officiële test bij Efectis, een onafhankelijke organisatie die onderzoek doet naar het brandgedrag van producten. En de resultaten? Die liegen er niet om. Lees maar mee!

Bij de test hebben we beide roosters aan de rechterkant getest op klasse EW en de linkerzijde op EI. Binnen enkele seconden waren alle roosters al dicht geschuimd. Daarmee behaalden we voor de linkerzijde een klasse EI-30*-certificering en voor de roosters aan de rechterzijde klasse EW-90**.

Houd vlammen buiten de deur

Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent deze classificering voor jou? Bij de testen is gekeken hoe het zit met de vlamdichtheid (E-waarde). Hoe goed houden de roosters vlammen tegen? Dat zit bij beide roosters dus wel goed. Daarnaast is de warmtestraling (W) getest, waarbij gekeken wordt of die niet boven de grenswaarde van 15 kW/m2 komt. Onze roosters zitten hier ruimschoots onder. Ter vergelijk; op een hete zomerse dag is de warmtestraling van de zon 1kW/M2.

Isolatiewaarde onder de loep

Ook met de isolatie (I) van onze producten zit het wel snor. De temperatuur mag niet boven de 140 graden komen. Dat is belangrijk zodat je jezelf niet verband wanneer je het rooster vastpakt. Net als dat het in de praktijk kan voorkomen dat andere brandbare producten  tegen de roosters staan. Het is dan belangrijk dat deze niet in brand vliegen door te hoge temperaturen. Doordat de temperatuur bij een EI-rooster relatief laag is wordt dit voorkomen.

Al met al is de uitkomst van de test ook voor jou goed nieuws, want zo hebben we niet alleen ons productprogramma weer succesvol kunnen aanvullen, maar weet je ook zeker dat de roosters optimaal brandwerend zijn.

Groot, groter, grootst

En viel het jou trouwens op de foto’s ook al op dat de roosters die wij testen best groot waren (1200 x 2900mm)? Om je een idee te geven, onze collega Valentijn is zelf 2 meter, maar voelde zich nu ook kleinKnipogen Doordat de roosters zo groot zijn levert jou dat ook een voordeel op. Zo kan je een grote sparing in één keer dichtzetten, zonder dat je ingewikkelde constructies hoeft te bedenken om de brandwerendheid te waarborgen.

Na de vakantie staat de volgende test van één van onze deuren op de planning. Uiteraard houden we je op de hoogte van de resultaten. Een fijne zomer gewenst!

*Klasse EW: ‘Integriteit met beperkte warmtestraling’ of het vermogen van het element om vlammen tegen te houden en het niveau van warmtestraling door het element te beperken.
**Klasse EI: ‘Integriteit en Isolatie’ of het vermogen van het element om vlammen tegen te houden en de warmtegeleiding door het element te blokkeren.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11