U bent hier:
De gezichten achter JAZO | Bart Kersten
Terug naar overzicht

De gezichten achter JAZO | Bart Kersten

Van de universiteit naar de expeditie bij JAZO

Bart Kersten, logistiek medewerker bij JAZO, geniet nog even na van het 12,5-jarig jubileum dat hij net gevierd heeft, wanneer we hem spreken. Toen hij op zestienjarige leeftijd bij JAZO in de weekenden en vakanties begon te werken, had hij niet kunnen vermoeden dat dit uitmondde tot een vast dienstcontract én het net gevierde jubileum. Zeker niet wanneer je beseft dat Bart aan de Universiteit van Nijmegen Taalwetenschap heeft gestudeerd. Voor buitenstaanders misschien een niet alledaagse keuze om in de expeditie te gaan werken, maar Bart haalt nog dagelijks voldoening uit zijn werk. Lees maar mee!

“Ik was zestien toen ik bij JAZO op de zaterdagen begon te werken. Een vriend van mij werkte er al en via hem hoorde ik dat ze mensen zochten. Ik dacht direct: ‘laten we dat maar doen’. Je kunt op de zaterdagochtend in je bed blijven liggen, maar ook wat nuttigs gaan doen. Later ben ik ook in de vakantieperiodes gaan werken. Dan ben je ook doordeweeks aan het werk en zie en leer je veel meer. Zeker nadat ik ook het werk van een inmiddels oud-collega overnam wanneer hij niet aanwezig was. Toen hij met pensioen ging hebben ze mij voor de functie gevraagd. Super vond ik dat, zeker omdat ik er niet voor geleerd heb”, blikt Bart terug.

Vrijheid

Wanneer je beseft dat Bart een universitair-diploma op zak heeft verwacht je misschien niet direct deze loopbaan-keuze, maar Bart praat met zoveel enthousiasme over zijn werk dat je er al gauw achter komt dat deze keuze júist bij hem past. “Toen ik klaar was met mijn opleiding was het lastig om in dat vakgebied werk te vinden en toen kwam deze positie bij JAZO vrij. Ik vond het spannend, want ik wist niet precies wat er van mij verwacht werd. Al doende leerde ik het vak. Tuurlijk, als ik het niet leuk had gevonden, dan was ik vast al wel ergens anders gaan werken. Maar ik heb het echt naar mijn zin. Ik kan op de fiets naar het werk en op de expeditie heb je veel vrijheid. Niemand die je controleert of zegt wat je moet doen. Ik kan alles zelf bepalen en dat vind ik prettig. Ik zit nu ook in het kwaliteitsteam. Ook weer een mooie kans om bij te leren”, vertelt Bart trots.

Blijven leren

Dus, Bart, dat betekent dat je onderweg bent naar een volgend jubileum? “Stiekem ben ik niet heel goed in vooruitkijken. Ik vind het lastig om te bedenken wat ik in de toekomst wil gaan doen. Ik ben heel blij met het werk dat ik nu doe, maar het kan ook zijn dat er iets anders op mijn pad komt. Misschien wel binnen JAZO. Doordat ik nu bij het kwaliteitsteam zit, leer je ook weer meer over de organisatie. Afgelopen najaar heb ik een cursus gevolgd en nu kunnen we er echt mee aan de slag. Je leert de processen binnen het bedrijf nog beter kennen en probeert die te verbeteren. Alle pakketten en goederen die binnenkomen verdeel ik over het bedrijf. Daarnaast zorg ik voor de uitgaande goederen en verzamel ik de artikelen die besteld worden via de website. Wanneer er een bestelling op de site wordt gedaan zorg ik er samen met een collega voor dat de artikelen zo spoedig mogelijk verstuurd worden en op de juiste plek belanden bij de klant. Doordat mijn werk zo divers is, is geen collega die ik niet ken. Je hebt iedereen nodig en iedereen heeft jou nodig.”

Wisselwerking collega’s

Maar het zijn niet alleen de taken en verantwoordelijkheden die Bart aanspreken in zijn werk. “Er heerst een heel gezellig wisselwerking tussen de collega’s. Dat is heel mooi om mee te maken. Ik probeer met iedereen een praatje te maken en interesse te tonen in anderen. Dan krijg je dat ook terug. Ik zit echt helemaal op mijn plek en voorlopig blijf ik zeker zitten waar ik zit. Ik leer elke dag nog bij!”

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11