U bent hier:
Gezichten achter JAZO | Harvey Gies
Terug naar overzicht

Gezichten achter JAZO | Harvey Gies

‘Bij JAZO denken ze echt met je mee’

Wat voor Harvey Gies ooit begon als een stage, mondde uit in een vaste aanstelling én recent een nieuwe uitdaging binnen JAZO. Lees hier het verhaal van Harvey, die in een korte tijd zijn ambities waarmaakte.

“Drie jaar geleden werkte ik op de R&D-afdeling van JAZO aan mijn afstudeerstage voor de opleiding werktuigbouwkunde. Ik wilde graag bij een bedrijf stagelopen waar ik ook kon tekenen. Via school kwam ik in contact met JAZO. Een mooie kans, want JAZO werkt met andere software dan een gemiddeld bedrijf. Ik was daar heel nieuwsgierig naar”, ligt Harvey zijn keuze voor JAZO toe.

Goed gevoel

“Ik had het direct - vanaf de eerste dag - naar mijn zin. Eerst dacht ik nog ‘misschien slaat het om, ik ben er net’, maar dat gevoel is nooit meer weggegaan. Het is een leuk, hecht familiebedrijf met leuke collega’s. Als stagiair word je behandeld als een collega. Je mag gewoon meewerken en krijgt de ruimte om voor school aan de slag te gaan. Ik heb het ook wel anders meegemaakt”, is Harvey eerlijk.

Kennis opdoen

Na zijn opleiding kon Harvey bij JAZO blijven. Hij ging aan de slag op de afdeling engineering. “Hoewel mijn interesse bij R&D lag, leek het mij goed om in eerste instantie als engineer te werken. Dat is goed voor de productkennis. Ik gaf mijzelf een half jaar om te kijken hoe ik dat zou vinden. Na een half jaar vond ik het nog steeds erg interessant. Uiteindelijk heb ik drie jaar op deze afdeling gewerkt.”

Fijne werkgever

Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo laat Harvey weten. “Ik begon met het maken van simpele tekeningen voor klanten. De projecten werden steeds groter en ik kon uiteindelijk ook zelfstandig aan het werk. Na twee jaar viel de uitdaging weg. Ik begon te twijfelen wat ik wilde. Weggaan bij JAZO voelde niet goed, want ik vind JAZO een fijne werkgever. Daarom ben ik het gesprek aangegaan. Samen hebben we de mogelijkheden bekeken. De keuze viel op de R&D-afdeling, waar ik sinds afgelopen oktober werk”, vertelt Harvey, die daarmee weer op de afdeling zit waar zijn loopbaan bij JAZO ooit begon. “Ik zit hier helemaal op mijn plek. Het werk is net wat diepgaander en uitdagender. Het is echt bijzonder dat er zo met je wordt meegedacht.”

Toekomstmuziek

Harvey is pas net begonnen aan zijn nieuwe uitdaging, maar kijkt toch alweer vooruit. “Ik wil mezelf nu vooral door ontwikkelen. Er is nog zoveel te leren hier. Waar ik bij de engineering-afdeling van project naar project werkte, ben ik hier met het hele proces van A tot Z bezig. Dat betekent dingen uitwerken, bedenken en overleggen met betrokkenen die ermee gaan werken. Dat is een supermooi proces. Ambities om door te groeien zijn er altijd. Ik heb ook wel eens gedacht om in de toekomst misschien iets te doen met het geven van technische adviezen. Dat zit in mijn achterhoofd, maar voorlopig zit ik hier helemaal op mijn plek”, besluit Harvey.

Wil jij ook een werkgever die met je meedenkt en waar jij je ambities waar kunt maken? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina. We zijn altijd op zoek naar technisch talent!

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Harvey Gies
Harvey Gies
R&D engineer
+31 (0) 316 59 29 11
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11