U bent hier:
Gezichten achter JAZO | Remco van Dam
Terug naar overzicht

Gezichten achter JAZO | Remco van Dam

Succes komt vaak voort uit ervaring, toewijding en een gezonde dosis praktisch inzicht. En daar komt Remco van Dam in beeld, onze doelgerichte Technisch Project Leider. Sinds januari 2022 draagt Remco bij aan ons JAZO-team, en zijn verhaal begint met een solide achtergrond in scheepsbouw. Laten we eens kijken naar de man achter de functie en ontdekken hoe zijn ervaring ons JAZO-team versterkt.

Remco's carrière begon op zeventienjarige leeftijd bij scheepswerf de Hoop, waar hij maar liefst 28 jaar met plezier heeft gewerkt. Zonder veel zin in school begon hij direct te werken. De Hoop stuurde hem niet lang daarna naar een MBO 3-opleiding scheepsbouwkunde, waardoor Remco binnen het bedrijf kon groeien en waardevolle ervaring opdeed.

Een onverwachte wending door corona

Helaas bracht de coronacrisis onzekerheid met zich mee. De Hoop ging failliet, en Remco stond na 28 jaar voor de taak om een nieuwe weg in te slaan. Al snel begon Remco met solliciteren en zo kwam ook JAZO op zijn pad.

JAZO: Een bekende omgeving in een nieuw jasje

Hoewel Remco elders al een contract had getekend, veranderde zijn koers toen hij in gesprek kwam met JAZO. Als we Remco vragen waarom zijn koers zo rigoureus wijzigde is zijn antwoord lachend: “JAZO bood gewoon een beter salaris en een meer uitdagende functie.” Maar het is niet alleen de financiële kant die Remco waardeert. Hij benadrukt: “Naast het hogere salaris kwam ik vooral bij JAZO een herkenbare structuur tegen die me deed denken aan de scheepswerf. JAZO bood me gewoonweg wat ik zocht.”

Zoals Remco bij de scheepswerf gewend was werd hij binnen JAZO al gauw een belangrijk aandeel in het JAZO-team. Met zijn plek tussen de verkoop en engineering als Technisch Project Leider is zijn werk enorm afwisselend. En die afwisseling is helemaal Remco zijn ding.

Een spin in het web bij JAZO

Bijna twee jaar verder is Remco een onmisbare schakel in het JAZO-team, dit keer als Technisch Project Leider (pre-engineer). Met zijn praktische aanpak, geleerd op de scheepswerf, neemt hij initiatief en lost hij problemen snel op. De ene dag is hij druk met het uittekenen van 2D- en 3D documenten, terwijl hij op de andere dag complete orders omtovert tot een nieuwe offerte met nieuwe prijzen om de klant het geheel naar zijn/haar wens te maken. "Het is die variatie die het zo leuk maakt.” Deelt Remco enthousiast.

En dan zijn er de klanten. Sommige dagen ontmoet hij klanten waarbij alles soepel verloopt en andere dagen zijn er meer uitdagingen in een project. Het feit dat niet elke klant hetzelfde is, maakt het werk voor Remco extra boeiend. "De interactie met verschillende klanten houdt me scherp. Het is een continue uitdaging, en dat is precies wat mijn werk hier zo boeiend maakt," legt hij uit.

Een toekomst bij JAZO

Net zoals de scheepswerf, biedt JAZO Remco de mogelijkheid om door te groeien en veranderingen aan te brengen. Het idee dat hij invloed kan uitoefenen en zichzelf kan blijven ontwikkelen, spreekt hem aan. En zoals hij het zelf zegt: "Zolang iets bevalt, blijf je. Hier bij JAZO voel ik die ruimte om te groeien en het bevalt me uitstekend."

En dat het bij JAZO bevalt komt maar al te goed naar voren als Remco het heeft over de sfeer bij JAZO. "Bij JAZO is de sfeer top. Als er gewerkt moet worden, werken we, maar er is altijd ruimte voor een praatje.”

Word jij de nieuwe collega van Remco?

Ben jij net zo gedreven als Remco en ben je klaar voor een uitdagende carrière als Technisch Project Leider bij JAZO Zevenaar BV, dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij JAZO vind je niet alleen groei en ontwikkeling, maar ook de kans om je eigen succesverhaal te schrijven. Kom en maak deel uit van ons team dat blijft groeien, innoveren en succes boeken. Jouw toekomst als Technische Project Leider bij JAZO begint hier!

Wil je meer weten over de vacature en kansen bij JAZO? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie.

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Remco van Dam
Remco van Dam
Manager projecten
+31 (0) 316 59 29 11
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11