U bent hier:
Maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk binnen JAZO
Terug naar overzicht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk binnen JAZO

Van bedrijven en organisaties wordt verwacht dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit betekent dat je het milieu zo min mogelijk belast, de talenten van medewerkers benut en bijdraagt aan de stabiliteit van de samenleving. MVO betekent voor JAZO dat wij, bij het streven naar winst, rekening houden met het effect van onze activiteiten op mens en milieu. Maar bovenal; maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niet alleen een mooi verhaal, maar een kwestie van doen. Hoe? Dat leggen we je uit!

Het MVO-beleid is gebaseerd op de pijlers People, Planet en Profit. Want mensen en onze leefomgeving vormen het uitgangspunt voor alles wat we doen. Waarbij we op zoek zijn naar duurzame samenwerkingen.

JAZO DUURZAAMHEIDSVERSLAG

People

JAZO is een echt familiebedrijf. We geloven in de kracht van mensen. Als werkgever willen we er bewust voor onze mensen zijn. Maar ze ook met onze klanten verbinden en goed voor ze zijn. Door middel van ons PRET-gedragsbeleid ondersteunen we sociale innovatie en creëren we een veilige, gezonde en respectvolle werkomgeving. We investeren in persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Daarnaast bieden we in samenwerking met Werkwinkel De Liemers een werkplek aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo bieden en creëren we kansen voor mensen, ook voor hen die extra aandacht behoeven.

Planet

Dat we zuinig moeten zijn op onze aarde is een boodschap die erg duidelijk is. Het klimaat waarin we werken bepaalt voor een groot deel de energie die we verbruiken. En de energie die we gebruiken heeft uiteindelijk impact op het wereldwijde klimaat. JAZO is gecertificeerd met ISO 9001 en ISO14001. En ons kantoor heeft een energielabel A+++. Wij beperken onze voetafdruk op de wereld met verschillende toepassingen:

  • Opwekken van energie met eigen zonnepanelen
  • Elektrische ovens
  • Elektrisch wagenpark
  • Montagebussen met milieuklasse 6
  • Ledverlichting in de productiehallen

Daarnaast:

• Geven we steun aan innovatieve technologieën en maatschappelijke vernieuwing.
• Zijn we bewust van onze invloed op het milieu en handelen we hier naar.
• Investeren we in minder milieubelastende productieprocessen.
• Ontwikkelen we producten met een lange levensduur, die volledig recyclebaar zijn.

Daarbij kijken we ook bewust naar ons productieproces en de materialen die we gebruiken. Zo is ons aluminium 100% corrosiebestendig en heeft het een uitstekende verhouding tussen sterkte en gewicht. En doordat het eindeloos recyclebaar en goed te scheiden is van andere materialen, beperken we het verlies van eigenschappen en kwaliteiten.

Je leest het al, bij JAZO denken we echt aan onze leefomgeving en aan onze mensen. Dit voeren we op veel vlakken door, waarbij geen enkele kans onbenut wordt gelaten. Kunnen we verbeteren of ons nog bewuster inzetten en onze verantwoording nemen op dit gebied, dan doen we dit. 

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11