U bent hier:
Ontwikkelingen voor Chargepoint volgen elkaar razendsnel op
Terug naar overzicht

Ontwikkelingen voor Chargepoint volgen elkaar razendsnel op

Onlangs kon je zien hoe wij het productieproces voor Chargepoint – leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen – uitvoeren. Als je ons een beetje kent, weet je dat we niet stilzitten en graag onze handen uit de mouwen steken! Door de toenemende vraag van elektrische laadpalen is er zeker nog meer werk aan de winkel, maar ook nieuwe ontwikkelingen staan op stapel. Hoe dat zit? Lees het hier!

De werkzaamheden voor Chargepoint begonnen voor JAZO in eerste instantie bij de ontwikkeling en productie van plaatwerk en behuizingen. Maar het ging snel nadat JAZO een belangrijk aandeel in Chargepoint Europe B.V. kreeg. De productie werd uitgebreid en ook het inbouwen van elektra, het verzorgen van de bevoorrading en het leveren van de laadpunten kwamen in handen van JAZO te liggen. We gingen hiervoor ook regionale samenwerkingen aan, bijvoorbeeld voor de assemblage van de elektra. Een win-win-situatie voor alle partijen, waarbij het ontzorgen van de klant het uitgangspunt was. Want Chargepoint kon zich zo richten op de verkoop van de laadpunten. Ondertussen werd er bij JAZO en partners hard gewerkt om een gewenst voorraadniveau te bewerkstellingen.

Chargepoint gaat de landsgrenzen over

Maar daar blijft het niet bij. Intern worden nieuwe kansen en mogelijkheden onderzocht, zeker wanneer je bedenkt dat de vraag voor elektrische oplossingen steeds verder toeneemt. Zo verkennen we op dit moment de mogelijkheden om bij JAZO – in samenwerking met betrokken partijen - een elektro-assemblage afdeling op te zetten. Hierbij wordt ook de totale productiecapaciteit vergroot. Daarnaast richten we ons steeds meer op de Europese markt, waarbij er vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kansen liggen. Dat betekent goed inlezen in de markt, bijleren over de normeringen ter plaatse en uitzoeken hoe één en ander te organiseren is. Daarbij kruipen we graag in de huid van de gebruiker, zonder de eisen van de markt te vergeten. Zo is het in Duitsland bijvoorbeeld een vereiste dat laadpalen voorzien zijn van een toepassing die gebruikers inzicht geven in het verbruik. 

Snel op weg met de DC lader

JAZO zou JAZO niet zijn als we ook nieuwe kansen zien om het onze klanten nóg eenvoudiger te maken. Om de totale markt te bedienen breiden we daarom ons totale aanbod van verschillende type laders uit. Het snel opladen van jouw elektrische voertuig hoort daar natuurlijk bij. Daarom werken we achter de schermen aan een DC lader (snellader). Zo ben je nóg sneller weer op weg.

Laadoplossingen voor thuis

En wil je thuis ook gebruik maken van het eenvoudig elektrisch opladen van jouw voertuig? Ook daarin denken we graag met je mee. Hoewel Chargepoint zich nu voornamelijk op de zakelijke markt richt, wordt er druk gewerkt aan een thuislaadoplossing. Zo kom je, waar je ook bent, nooit voor verrassingen en een lege accu te staan.

Voor deze nieuwe laders werken we ook samen met partners zodat we van ieders expertise gebruikmaken. Wij zijn verantwoordelijk voor het maken van de bekasting, de berekeningen op het gebied van ventilatie, we adviseren over de grootte van de kasten, kijken naar het gebruikersgemak en nemen de toegankelijkheid en alle bijkomende eisen onder de loep. Kortom, er liggen mooie concepten klaar en wij mogen deze producten tot leven wekken. Daar krijgen we pas energie van!

Zoals je leest volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Wil je niets missen? Houd dan onze kanalen in de gaten. We delen graag waar we mee bezig zijn. Om jou te informeren over alle opties en mogelijkheden én omdat we trots zijn op ons werk. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met ons op.

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Max Turling
Max Turling
R&D engineer
+31 (0) 316 59 29 11
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11