U bent hier:
‘Pre-engineering – De basis voor het definitieve product'
Terug naar overzicht

‘Pre-engineering – De basis voor het definitieve product'

Het juiste product vinden voor jouw project, dat is vaak een moeilijk proces. Er zijn veel factoren, randvoorwaarden en risico’s die van invloed zijn en er zijn vele wegen om van een idee tot een eindproduct te komen. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is een goede begeleiding van essentieel belang. Remco van Dam en Ronald Peek, pre-engineers binnen JAZO, zorgen voor deze begeleiding. Lees maar mee!

Het doel van pre-engineering is een oplossing vinden die aansluit op jouw wensen en proces. Oplossingsgericht denken is hierbij heel belangrijk. Zodra je als klant bij onze verkoopafdeling een product inkoopt, kom je naderhand altijd bij Remco en Ronald terecht. Vanaf dit moment zijn zij je vaste aanspreekpunt. Ronald vertelt hier meer over: “Wij zorgen ervoor dat alles wat destijds bij onze afdeling verkoop ingekocht is, nog steeds hetgeen is wat de klant nodig heeft. In de tussentijd kunnen de plannen in de bouw namelijk gewijzigd zijn of moet het product nu aan andere eisen voldoen. Dit zijn verschillende scenario’s die voor wijzigingen in de aankoop kunnen zorgen. Remco en ik zorgen ervoor dat alle wijzigingen doorgevoerd worden én dat de klant het product ontvangt die perfect bij zijn of haar vraag past.”

Kortere doorlooptijd

Door nauw overleg met de klant verfijnen onze pre-engineers de grove tekeningen naar een definitief werkbaar geheel. Hiermee komen zij tot een haalbaar en betrouwbaar product. “In dit stadium speelt marktkennis en ervaring een doorslaggevende rol”, legt Ronald uit. “Wij zijn allesweters van de producten. Met onze kennis kunnen we de klant bijvoorbeeld adviseren om een ander product te kiezen, zodat het product nóg beter bij de situatie past. En doordat wij in dit beginstadium al zoveel informatie verzamelen komen wij en de klant later in het proces niet voor vervelende verrassingen te staan. Onze collega’s op de afdeling engineering kunnen hierdoor gemakkelijker en sneller beginnen aan de tekening van het definitieve product. Dit resulteert in een kortere doorlooptijd, waardoor de klant zijn of haar definitieve product sneller ontvangt.” Dat klinkt goed, toch?

Schakel tussen collega’s en klant

“Onze afdeling is een schakel op verschillende speelborden. Wij zijn het aanspreekpunt voor onze collega’s, maar ook voor de klant. En door altijd in contact te blijven met de klant zorgen we voor een goede, definitieve afstemming van het product”, legt Ronald uit.

Zowel grote als kleine projecten worden door onze pre-engineers begeleid. Deze begeleiding loopt zoals de klant dit wil. Bij het reguliere traject worden er pdf-tekeningen uitgewisseld totdat de klant akkoord is. Maar JAZO zou JAZO niet zijn als we níet mee zouden gaan met het moderne werken. Dus kunnen we ook het gehele traject werken met BIM.

Ontzorgen is onze kracht

Omdat onze pre-engineers het aanspreekpunt van het project zijn, lopen zij het gehele proces met je mee. Ronald vertelt: “We hechten enorm veel waarde aan de communicatie met de klant. We zijn goed bereikbaar of zorgen ervoor dat we de klant zo snel mogelijk terugbellen. En omdat we intern ook veel waarde hechten aan de communicatie kunnen wij de klant precies vertellen wat de vorderingen zijn in het proces.”

Pre-engineering kenmerkt zich door korte lijnen, slagvaardigheid en brede oriëntatie. Er wordt alert en flexibel ingespeeld op vragen, waarbij je snel kennis maakt met onze oplossingsgerichte aanpak. We zorgen altijd voor een passende oplossing voor jouw vraag of probleem.

Net als Remco en Ronald ook bij JAZO werken als project engineer? Bekijk dan onze vacature en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega!

Betrokken personen

Neem direct contact op met onze specialist.

Ronald Peek
Ronald Peek
Manager Engineering
+31 (0) 316 59 29 11
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11