U bent hier:
Weg met die fijnstof! Dankzij onze nieuwe lasrookafzuiging.
Terug naar overzicht

Weg met die fijnstof! Dankzij onze nieuwe lasrookafzuiging.

Op lange termijn is fijnstof erg schadelijk voor onze gezondheid. Maar al die piepkleine stofdeeltjes zijn in een fabriek onvermijdelijk. Hoe we dan tóch voor een gezonde werkplek voor onze medewerkers zorgen? Dat vertellen wij in deze blog.  

Verse luchtkap en bronafzuiging

Doordat onze lassers bij iedere werkplek een verse luchtkap en bronafzuiging tot hun beschikking hebben, worden zij voor een groot deel beschermd tegen ronddwarrelend stof. Tóch komen er altijd nog fijne slijpdeeltjes en lasrook vrij. Om dit uit de lucht te filteren hebben wij 5 luchtreinigers laten plaatsen door Euromate. En dát scheelt nogal!

Hoe het werkt?

De vervuilde lucht stroomt door de luchtreinigers die op hoogspanning staan, wel tot circa 10.000 volt! Hier worden de vuildeeltjes positief geladen en aangetrokken door de geaarde platen, waardoor ze achterblijven in de filter. En zoals Euromate zelf zegt, is het dé sleutel tot succes. 

Meten is weten

En ja, als echte techneuten laten wij ons natuurlijk niet zomaar iets aanpraten. Aangezien de meeste stofdeeltjes onzichtbaar zijn (0.1 – 10 um), besloten we om een meting te doen vóór de installaties van de luchtfilters en vlak daarna. Wat bleek? Bij de lasrobot is door de komst van de installaties de hoeveelheid fijnstof gedaald met een factor 4! Daarnaast blijven we op alle afdelingen onder de EU-richtlijn van maximaal 50 ug/M3, een waarde die is vastgesteld door de Wereld Gezondheid Organisaties (WHO).

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de JAZO nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch