U bent hier:
Werkwinkel De Liemers en JAZO: een fijne samenwerking
Terug naar overzicht

Werkwinkel De Liemers en JAZO: een fijne samenwerking

‘We zijn echt onderdeel van het team’

Een bijzondere samenwerking; dát geldt zeker voor die van JAZO en Werkwinkel De Liemers. Sinds een aantal jaren werken medewerkers van Werkwinkel De Liemers vier dagen per week bij ons. Een samenwerking die voor beide partijen ontzettend waardevol is. Lees maar mee.

Werkwinkel De Liemers is een organisatie die projecten opzet in bedrijven om mensen met een verstandelijke beperking die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben in te zetten. Bij JAZO geven we talent, in welke vorm dan ook, graag een kans. Geen wonder dus dat wij na het eerste contact in 2019 enthousiast werden van een mogelijke samenwerking. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste medewerkers van Werkwinkel De Liemers bij ons de handen uit de mouwen staken. En tot vandaag doen ze dat nog steeds.

Diversiteit aan werkzaamheden

Wat begon met het ondersteunen bij het maken en inpakken van BBQ-ringen groeide al gauw uit tot een diversiteit aan werkzaamheden. Van assemblage- en inpakwerkzaamheden tot het lassen van deurscharnieren; de medewerkers van Werkwinkel De Liemers lieten al gauw hun meerwaarde zien. Met veel enthousiasme zijn ze daar dagelijks mee bezig, zo ook Lisanne, Stijn en Steinmar. Lisanne en Stijn beginnen dan ook met veel plezier te vertellen over hun werkzaamheden.

Lekker aan het werk

“Vanaf maart 2020 ben ik bij JAZO aan het werk en dat vind ik heel leuk”, vertelt Stijn. “Hiervoor werkte in voedingssector en moest ik koekjes inpakken, maar daar was ik snel klaar mee. Ik wilde wat meer uitdaging. Mijn begeleider van toen vroeg of ik bij JAZO wilde werken. Dat was in maart 2020 en ik ben er nog steeds. Ik vind het hier heel leuk. Je kan hier lekker aan het werk en veel leren van de collega’s. Net als met het omgaan met verschillende collega’s. Ik heb vroeger met metaal gewerkt en ben opgeleid tot MIG/MAG-lasser. Ik sloeg nooit een metaalvak over. Zo leuk vind en vond ik het.”

Doen wat je leuk vindt

Lisanne daarentegen had nog geen ervaring met techniek, maar voelt zich wel helemaal thuis bij JAZO. “Ik zat in de zorg, maar vond dat niet echt leuk. Ik vond techniek altijd al interessant, net als het werken met mijn handen. Sinds afgelopen januari werk ik bij JAZO en ben ik erachter gekomen dat werken in de techniek echt wat voor mij is.”

Leren in de praktijk

Lisanne, Stijn en Steinmar worden in het dagelijkse werk bijgestaan door Christiaan, die vanuit Werkwinkel De Liemers als begeleider optreedt en zelf ook actief meehelpt in de fabriek. Ook hij kijkt positief tegen de samenwerking aan. “JAZO is een hartstikke fijne werkgever. Het is super dat ze mensen op deze manier kennis laten maken met techniek. En dat we in de praktijk kunnen ervaren of er mogelijkheden zijn om door te groeien naar een reguliere baan. Elke medewerker die vanuit ons komt heeft zijn eigen leerdoelen. Dat kan bijvoorbeeld zijn leren om gaan met het werkritme en op tijd komen. Zo onderzoeken we of ze een volgende stap kunnen zetten, zoals het volgen van een opleiding of het vinden van een baan. Zo is één van onze medewerkers via dit traject per 1 september begonnen met een leerwerkovereenkomst bij JAZO. Een mooi voorbeeld van hoe onze mensen zich kunnen ontwikkelen.”

Onderdeel van JAZO

“De ervaring in de praktijk is daarvoor heel waardevol. Ze leren op deze manier wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Als een taak iemand niet ligt, dan kijken we naar andere mogelijkheden. Belangrijk is wel dat ze het in ieder geval proberen. We zijn nu met een team van vier personen bij JAZO aan het werk. De interactie met de collega’s is heel prettig. We voelen ons echt onderdeel van het bedrijf.”

Kansen bieden

Kim van Tent, marketing- en communicatiemedewerker bij JAZO, onderstreept de fijne samenwerking: “Wij zijn heel tevreden en het is mooi dat we mensen als Stijn, Steinmar en Lisanne op deze manier een kans kunnen bieden. We zijn altijd op zoek naar technisch talent, waarbij alle handjes welkom zijn. We zijn blij met deze samenwerking en horen vanuit alle kanten – ook van onze medewerkers – heel positieve geluiden.”

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11