U bent hier:
Amsterdam AMC Spinoza
Terug naar overzicht

Amsterdam AMC Spinoza

In opdracht van het Spinoza-centrum, is op het terrein van het Academisch Medisch Centrum (AMC), door BAM Gebouwservices een gebouw voor neuroimaging ontwikkeld.

Ontwerp

Aan de achterzijde van het gebouw is een JAZO opbouwroostergevel met twee schuine zijden opgenomen ter plaatse van de techniekruimten. In combinatie met design scharnieren, gefreesde sleutelkommen en roosters op de deuren heeft de architect een pui ontwerpen zonder concessies te doen aan de gevelbelijning.

Vanwege de agressieve milieubelasting is er gekozen voor tweelaags poedercoating 90 µm waardoor er 10 jaar garantie gegeven kan worden op de oppervlaktebehandeling van de totale pui.

Uitvoering

Naast de roosterdelen die moeten voldoen aan de hoge eisen van de netbeheerder, zijn er ook gedeeltes die juist niet hoeven te ventileren. Zonder verspringing in de horizontale belijning combineert JAZO drie verschillende type producten. De veiligheidsventilatieroosters en de hoge doorlaat- en schijnroosters komen allen uit de belijningsgroep Lines-36.

Referentie

De tegenstrijdige wensen zijn opgelost door de opgave als een landschappelijke ingreep op te vatten.

AAARCHITECTEN B.V.
Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch