U bent hier:
Apeldoorn Randerode
Terug naar overzicht

Apeldoorn Randerode

Een groot gedeelte van verpleeghuis Randerode is getransformeerd tot een revalidatie- en herstelhotel in opdracht van de Zorggroep Apeldoorn.

Ontwerp

MTB Architecten Apeldoorn heeft het gehele gebouw gestript; alleen een deel van de gevel en de draagconstructie zijn blijven bestaan. Er is gekozen om de bestaande MBI stenen te stucen en een groot deel in te pakken met een lamellengevel in een bronzen kleur, zodat het goed aansluit tot de wens om tot een natuurlijke uitstraling te komen. Deze lamellen hebben zo een esthetisch en een functioneel doel (gedeeltelijke voor de ramen als zonwering).

Uitvoering

JAZO heeft hiervoor de lamellengevel geleverd en gemonteerd, inclusief 7 aluminium kozijnen type P.  Deze zijn tevens voorzien van lamellen zodat de deur gelijk ligt met de lamellengevel om een geheel te creëren. Voor de gevel is gekozen voor een DucoWall classic W50Z/30°/75 in de kleur Anodic Brons.

Referentie

Het gebouw kenmerkt zich door een streng patroon van kolommen en balken.

MTB Architecten Apeldoorn
Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch