U bent hier:
Barneveld Van Lodenstein College
Terug naar overzicht

Barneveld Van Lodenstein College

Het nieuwe gebouw van het Van Lodenstein College in Barneveld kenmerkt zich door een opvallend duurzaam en transparant ontwerp, op basis van een doordachte onderwijsvisie.

Ontwerp

In samenwerking met SP Architecten is gekeken naar een oplossing om het ‘lijnenpatroon’ op de sporthal door te zetten op de roostergevels. De basis lijkt in eerste instantie op een barcode, verticale ventilatieroosters bleken de oplossing om dit beeld te behouden.

Uitvoering

De aluminium deursystemen van JAZO zijn aan de buitenzijde voorzien van VS-42 veiligheidsventilatieroosters i.c.m. de VS-42 schijnroosters. Per element is bepaald of hier functionele ventilatie benodigd is of dat er puur een esthetische oplossing gezocht werd.

Referentie

Kleinschaling, klassiek, kleurrijk

SP Architecten
Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch