U bent hier:
Cruquius Amsterdam
Terug naar overzicht

Cruquius Amsterdam

Cruquius Amsterdam: om van te watertanden zo mooi

Aan de schitterende Entrepothaven, op stadseiland Cruquius in Amsterdam-Oost, verschijnen steeds meer indrukwekkende appartementen en stadswoningen. Een nieuwe wijk waar de rijke historie van het havengebied samensmelt met moderne luxe. De verbinding met het water voel je overal. Ook bij Cruquius 2.1; een heel bijzonder gebouw dat een duidelijke relatie heeft met het water. Het pand is aan de zuidwestkant om het water heen gevormd.  Bij de realisatie van dit project had JAZO een groot aandeel. We praten je bij!

DE UITDAGING

Een van oudsher industrieel gebied omtoveren tot een woon- en werkgebied om van te watertanden; het leverde unieke bouwwerken op. Zo ook Cruquius 2.1; een licht en modern ‘terrassengebouw’ dat van zeven tot vijftien lagen omhoog ‘klimt’. Het iconische bouwwerk bepaalt de skyline van het Cruquius-eiland en wij mochten daarvoor de handen uit onze mouwen steken. Een gebouw dat zo opvalt vraagt om deuren en ventilatieroosters die niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de uitstraling van het pand. Door samen met de klant de mogelijkheden te verkennen kwamen we al snel tot een mooie oplossing. Aan de slag dus!

ONZE PRODUCTEN

Roosters die niet zichtbaar zijn aan de buitenzijde van het gebouw. Is dat mogelijk? Jazeker! De HS-50 roosters en HD-50 gevelbekleding - bestaande uit horizontale schoepen met zowel ventilerende als niet-ventilerende delen -  zijn zo verwerkt dat ze compleet opgaan in de gevel. Het resultaat? Een gevel die er enorm strak uitziet! Daarnaast is de gevel voorzien van verschillende type deuren voor een stookruimte, gaskast en traforuimtes. De stookruimte wordt naast de ventilerende deur ook voorzien van een explosieluik. Als je het hebt over functioneel én mooi!

Toegepaste producten

HS-50 aluminium HS-50 aluminium Bekijken
Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11