U bent hier:
Havenkade Nijmegen
Terug naar overzicht

Havenkade Nijmegen

Direct aan de waal in Nijmegen ligt Havenkade, een leefomgeving bestaande uit 324 appartementen verdeeld over acht gebouwen. Het nieuwe gevarieerde woongebied wordt ook wel de ‘Tesla’ onder de nieuwbouwwoningen genoemd. Duurzaam bouwen was daarom ook van groot belang. En dat daar de JAZO-producten perfect bij passen, dat laten we je graag zien!

JAZO streeft naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Zo wordt rekening gehouden met milieu, duurzaamheid, energiebesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zoveel als mogelijk past JAZO onderhoudsvriendelijke recyclebare materialen toe voor het beperken van milieubelasting en kosten. En dat deden we vanzelfsprekend ook bij project Havenkade Nijmegen.

De uitdaging

In opdracht van bouwcombinatie Klok Trebbe Havenkade vof heeft JAZO de afscherming, toegang en ventilatie voor technische ruimtes van de Havenkade geleverd en gemonteerd. Een mooie opdracht waar we bij JAZO onze expertise voor mochten inzetten. Een gebouw dat zo opvalt vraagt om deuren en ventilatieroosters die niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de uitstraling van het pand. Door samen met de klant de mogelijkheden te verkennen kwamen we al snel tot een mooie oplossing. Aan de slag dus!

Onze producten

In twee van de acht gebouwen zitten JAZO-deuren verwerkt. Maar dat is niet het enige. De HS-27-deuren en HD-27-gevelbekleding - bestaande uit horizontale schoepen met zowel ventilerende als niet-ventilerende delen – zijn zo verwerkt dat ze compleet opgaan in de gevel. Het resultaat? Een gevel die er enorm strak uitziet!

Mogelijkheden in overvloed

Maar er is meer.. De deuren en het rechterzijrooster zijn opgebouwd uit aluminium-plankprofielen. En om de technische installatie geluidwerend te maken zijn er onderin de deuren JAZO-coulissedempers gemonteerd. Ook werden er – waar nodig – ventilerende elementen toegevoegd, uitgevoerd volgens de richtlijnen van inbraakwerendheidsklasse WK-2.  Dat we echt rekening houden met techniek en het perfecte plaatje blijkt wel: In een ander gebouw maakten we gebruik van een ander type rooster en zijn er aluminium veiligheidsventilatieroosters type HS-50 aangebracht.

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11