U bent hier:
Ventilatieroosters voor Woolwich Central Station
Terug naar overzicht

Ventilatieroosters voor Woolwich Central Station

Eind 2019 moet het worden opgeleverd: Woolwich Central Station. Hét nieuwe, ondergrondse, spoorwegstation van Woolwich, dat ligt in het zuidoosten van Londen. Met 2 opvallende torens die flink de aandacht trekken. En precies daar zitten onze producten in verweven!

Weston Williamson: ''Local features of the area have inspired the design of the new Elizabeth line Woolwich station.’’

Technische installaties in een moderne jas

Hoe bescherm je de technische installaties die voor zo’n groot project noodzakelijk zijn, zónder dat het afdoet van het ontwerp van de architect? Door met onze aannemers in gesprek te gaan, kwamen we tot een ontwerp die precies aansloot op de wensen en behoeften van de architect Weston Williamson. Door de strakke lijnen en de gecoate, donker blauwgrijze, kleur, zijn onze ventilatieroosters een waar kunstobject die naadloos aansluit op de minimalistische uitstraling van Woolwich Station.

Functionaliteiten ventilatieroosters

Bij deze 1500m2 aan roosters, was een strak design een hoge eis, maar natuurlijk was het nóg belangrijker dat onze roosters doen waar ze voor gemaakt zijn: het beschermen van de technische installaties. Om dit goed voor elkaar te krijgen, hebben we gewerkt met 2 soorten roosters: het HS-50 rooster en het HJ-55 rooster. Het HS-50 rooster is insteekveilig en is op ooghoogte geplaatst. Hierdoor kan er geen ongedierte naar binnen, maar wordt er toch voldoende warme lucht afgevoerd. Bovenin het gebouw zitten de HJ-55 roosters: deze roosters laten grote hoeveelheden lucht door wat ideaal is voor de technische installaties. Het unieke aan deze roosters? Ze zijn qua design identiek, wat ze bijzonder geschikt maakt om ze met elkaar te combineren!

Bouw
Toelevering Duurzaam elektrisch