U bent hier:
Zandwerendheid

Zandwerendheid

SPECIALIST IN ZANDWERENDHEID

Technische ruimtes zijn essentieel voor het goed functioneren van gebouwen. Het goed afschermen van deze ruimtes, zodat de techniek optimaal zijn werk kan doen is enorm belangrijk. En met onze uitgebreide expertise op het gebied van zandwerendheid helpt JAZO je hier graag bij!

JAZO PRODUCEERT ZANDWERENDE DEUREN EN ROOSTERS

Een deur of rooster nodig in een omgeving met veel zand en stof? Dan biedt JAZO de oplossing, want onze ventilatieroosters zijn getest op het zandwerende vermogen. En het mooiste, er worden geen concessies gedaan op het gebied van gebruiksgemak. Dat geeft een veilig gevoel, toch?

Met onze zandwerende deuren en ventilatieroosters voldoen wij aan de Nederlandse en Europese norm NEN-EN 13030: 2001. Zo hebben we voor elke situatie een passende deur en/of ventilatierooster die voldoet aan alle voorgeschreven eisen. Niet voor niets dat wij al jarenlang partner zijn van vele energiebedrijven en aannemers in Nederland.

OPLOSSINGEN PASSEND BIJ JOUW SITUATIE

Wij leveren graag oplossingen waar niet alleen wij, maar ook jij blij van wordt. Zo komen we samen tot de meeste ideale oplossing, passend bij de situatie. Wil je een enkele of dubbele deur? Een horizontaal of verticaal roosters? Geen probleem! Net als tal van andere opties die mogelijk zijn.

Bekijk hier onze zandwerende deuren

Bekijk hier onze zandwerende roosters

Neem contact met ons op

DE TEST EN NEN-EN 13181:2001 NORM

JAZO levert zandwerende deuren en ventilatieroosters die voldoen aan de Nederlandse en Europese norm NEN-EN 13181:2001. Deze norm specificeert een methode voor het meten van het zandafstotende vermogen van ventilatieroosters die worden blootgesteld aan gesimuleerd zand en waarbij de inlaatlucht door de te testen roosters stroomt. Het doel van de in deze Europese norm opgenomen proeven is als volgt:

a) Effectiviteit van zandafstoting
Het vaststellen van de zandvangeffectiviteit bij blootstelling aan verschillende luchtstroomsnelheden door het geheel.

b) Drukvereisten
Het vaststellen van het luchtdrukverlies.

HOE WORDT DE ZANDWERENDHEID GETEST?

De mate waarin een ventilatieroosters zandwerend is kan alleen vastgesteld worden door middel van testen. De Building Services Research and Information Association (BSRIA) is in Europa een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksinstituut op het gebied van zanddichtheidstesten van bouwproducten.

Tijdens het testen wordt een zandinslag van 1 Kg testzand bij een luchtstroomsnelheid van 20-25 m/s gesimuleerd. Naast de gesimuleerde wind en het zand wordt lucht door het rooster gezogen met een reeks snelheden (0, 05, 1,3, 2,0, 2,8, en 3,5 m/s, of het maximaal haalbare). Tot slot worden de ventilatoren na de zandlevering nog 5 minuten in werking gehouden.

Het afgestoten zand in het rooster en in het gebied voor het rooster, wordt verzameld, gewogen en geregistreerd. De percentages die hieruit voortkomen, laten zien hoe zandwerend het rooster is. Deze uitslag wordt aangetoond met percentages van effectiviteit. Als een ventilatierooster 0,98 Kg zand heeft afgestoten betekent dit dat het rooster een zandafstotende effectiviteit heeft van 98%.

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Door de deskundigheid van onze medewerkers kunnen wij voor jouw situatie het best passende rooster aanbieden. Verticale roosterschoepen geven bijvoorbeeld een totaal nieuwe kijk op zandwering. De verticale ventilatieroosters scoren namelijk nog beter in de zandwerendheidstesten van BSRIA. Wil je dus het maximale uit je ventilatierooster halen met betrekking op zandwerendheid? Plaats het rooster dan verticaal in plaats van horizontaal. En als dat nog niet genoeg is bieden wij ook nog een extra filtercassette aan die achter het ventilatierooster geplaatst kan worden. Hierdoor houd je nog meer zand tegen!

Heeft u vragen of wilt u advies? 0316 - 59 29 11